Haberler

Türkiye Karadağ'da Büyükelçilik Açacak

Karadağ'daki Türk Büyükelçiliği Açılıncaya Kadar Bu Ülkenin Nezdinde Akredite Olacak Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem, Karadağ Cumhurbaşkanına Güven Mektubunu Sundu.

Türkiye, Karadağ Cumhuriyeti'nde büyükelçilik açacak. Türk Büyükelçiliği açılıncaya kadar Karadağ nezdinde akredite olacak Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem, Karadağ Cumhurbaşkanına güven mektubunu sundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye'nin Karadağ Cumhuriyeti'ni 12 Haziran 2006 tarihinde tanıdığı belirterek iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin ise 3 Temmuz 2006 tarihinde kurulduğu kaydedildi.

Türkiye'nin Karadağ'da büyükelçilik açma işlemlerinin sürdüğü ifade edilen açıklamada büyükeçilik açılıncaya kadar bu ülkeye Belgrad Büyükelçisinin akredite olması kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem'in 14 Şubat'ta Karada Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç'e güven mektubu sunduğu da belirtildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title