Haberler

Türkiye Kamu-sen ve Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Müdür yardımcılığı ve baş müdür yardımcılığı görevlerinin müdür inhası ile 4 yıl uzatılması ve okul müdürlerine 8 ek puan verilmesinin yürütmesi durdurulmuştur. Türk Eğitim Sen olarak açtığımız dava ile bir haksızlığı daha engellemiş olduk. Yönetici adaylarına hayırlı olsun" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen'in yine çok önemli bir kararın daha alınmasını sağladığını belirterek, "Bilindiği gibi okul müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığına yapılacak atamalarda sadece yazılı sınav ve puan üstünlüğü kıstas olarak getirilmişti. Ancak şu anda görev yapan okul müdür yardımcıları bir yönetmelik değişikliği ile bunun dışında tutulmuştu. Türk Eğitim-Sen bu haksızlığa sessiz kalmadı ve Danıştay nezdinde iptal davası açtı. Öte yandan Türk Eğitim-Sen, kurucu müdür olarak görev yapmakta oldukları eğitim kurumuna, bu kuruma müdür normunun verildiği ilk dönemde müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlar ile müdürlükte dört yıllık görev süresini tamamlayanlardan halen müdür olarak görev yaptıkları eğitim kurumuna yeniden müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, ilave sekiz puan verilmesi ile ilgili düzenleme yapılmıştı. Sendikamız bu konuyla ilgili de Danıştay'a başvurmuştu" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen olarak açtıkları davanın neticelendiğini bildiren Koncuk açıklamasında şunları kaydetti:

"Buna göre; Danıştay 2. Dairesinin 2016/287 E. sayılı ve 22 Mart 2016 tarihli kararıyla;

27 Ocak 2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin; 2. maddesi ile; 6 Ekim 2015 tarih ve 29494 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 24. maddesine eklenen; '(5) Dört yıllık görev süresini dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görev süreleri, eğitim kurumu müdürünün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile dört yıl süreyle uzatılabilir.' hükmünün; 3. Maddesi ile; 06.10.2015 tarih ve 29494 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 26. maddesinin değiştirilen 3. Fıkrasında yer alan '(3)Kurucu müdür olarak görev yapmakta oldukları eğitim kurumuna, bu kuruma müdür normunun verildiği ilk dönemde müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlar ile müdürlükte dört yıllık görev süresini tamamlayanlardan halen müdür olarak görev yaptıkları eğitim kurumuna yeniden müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, bu maddenin birinci ve ikinci fıkralarına göre belirlenen puanlara sekiz puan daha ilave edilir.' hükmünün yürütmesi durdurulmuştur. Kararın gerekçesinde, müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı görevlerine yapılacak olan görevlendirmelerde öğretmenler ile yöneticiler arasında farklı usullerin belirlenmesine olanak tanıyan herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığından, 'müdür yardımcıları ve müdür başyardımcılarının yazılı sınav sonucuna göre belirlenmesi' yönündeki kurala istisna getiren yönetmelik hükmünde hukuka uyarlık bulunmadığı, diğer yandan kurucu müdür olarak görev yapmakta oldukları eğitim kurumuna, bu kuruma müdür normunun verildiği ilk dönemde müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlar ile müdürlükte dört yıllık görev süresini tamamlayanlardan halen müdür olarak görev yaptıkları eğitim kurumuna yeniden müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, ilave sekiz puan verilmesi ile ilgili düzenlemenin adaylar arasındaki fırsat eşitliğini ölçüsüz ve orantısız şekilde ortadan kaldırması nedeniyle hukuka aykırı olduğu ifade edilmiş, dava konusu yönetmeliğin ülke genelinde uygulanması ve yönetici adaylarının tamamını ilgilendirmesinden dolayı telafisi güç zararlara yol açacağı belirtilerek yürütmesi durdurulmuştur."

"Müdür yardımcılığı ve baş müdür yardımcılığı görevlerinin müdür inhası ile 4 yıl uzatılması ve okul müdürlerine 8 ek puan verilmesinin yürütmesi durdurulmuştur" ifadesini kullanan Koncuk, "Türk Eğitim Sen olarak açtığımız dava ile bir haksızlığı daha engellemiş olduk. Yönetici adaylarına hayırlı olsun. İyi ki Türk Eğitim Sen var. Türk Eğitim-Sen camiası olarak her türlü hukuksuzluğa karşı dik duruşumuzu sürdüreceğimiz konusunda kararlığımızı bir kez daha ifade ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title