Haberler

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk, Balıkesir'de

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve aziz Türk milletinin bu coğrafyada bağımsız yaşaması için elimizden ne gelirse, canımızı da vererek her türlü tep...

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve aziz Türk milletinin bu coğrafyada bağımsız yaşaması için elimizden ne gelirse, canımızı da vererek her türlü tepkiyi ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

Koncuk, Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu'nun Balıkesir'deki toplantıları sırasındaki protesto eylemlerinde yaşanan gerginlikle ilgili haklarında dava açılan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç ile şube başkanlarına destek olmak için konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarıyla kente geldi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Koncuk, Türkiye sevdalılarının, ülkenin birlik ve beraberliğini önemseyen, bölünmez bütünlüğün zarar görmemesi için mücadele edenlerin, ülkeyi yönetenler tarafından neredeyse suçlu ilan edildiğini ileri sürdü.

"Türkiye'nin ileri bir hukuk devleti olduğuyla övünenler, son derece demokratik bir hak olan protesto hakkını bile Balıkesir'de çok görmüşler" diyen Koncuk, şöyle konuştu:

"Bu insanlarımıza biber gazıyla müdahale etmişlerdir. Bunların elinde bıçak, tabanca, tüfek, sopa yok ama bunlar biber gazlı müdahaleyle karşı karşıya kalıyorlar. İşin garibi işin mağduru bunlar, polisin saldırısına uğrayan bunlar ama polisin saldırısı ile mağdur olan insanlar, ne gariptir ki üstüne üstelik dava ile karşı karşıya kalıyorlar. Ben bu anlayışı kınıyorum, bu anlayışı Türk milleti adına ayaklarımız altına alıyoruz."

Türkiye Cumhuriyetinin gerçek anlamda bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Koncuk, bağımsız yargının, arkadaşlarının hakkını vereceğine inandığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran'ın göğsüne biber gazı mermisi isabet ettiğini, ancak kendisinin dava açma gereği duymadığını belirten Koncuk, "Bu müdahaleyi, bu zorba anlayışı ortaya koyanlar, bu arkadaşımıza dava açıyorlar. İnşallah yargı bunlara gereken cevabı verecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve aziz Türk milletinin bu coğrafyada bağımsız yaşaması için elimizden ne gelirse, canımızı da vererek her türlü tepkiyi ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

Terör örgütünün taleplerinin, "Demokratikleşme paketi" adı altında açıklandığını iddia eden Koncuk, "Andımız'ı kaldırdılar. Çocuklarımıza 'Türküm' demeyi yasakladılar. 'Ne mutlu Türküm' ifadesinden rahatsız olan bölücü çevrelerin, milletin düşmanlarının taleplerini yerine getirdiler'' dedi.

Balıkesir'de görülecek bu davayı takip ettiklerini ifade eden Koncuk, "Ankara'dan avukatlarımızı da getirdik. Eğer memleketin birliği ve beraberliğini savunan bu insanlar bu ülkede bir ceza görürse buradan ilan ediyorum, Türkiye'nin her ilini eylem alanına çeviririz bu hukuk skandalını sadece Balıkesir'de değil, Türkiye'de yerden yere vururuz" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasına, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve MHP İl Başkanı Bayram Çılgın da katıldı.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu'nun, bu yılın mayıs ayında kente gelişi sırasında düzenlenen protestoda yaşanan gerginlikle ilgili "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' ve "polise mukavemet" suçlamasıyla 1. Asliye Ceza Mahkemesinde haklarında dava açılan, sendikanın il temsilcisi Mustafa Koç ve şube başkanlarının da bulunduğu 76 kişi, hakim karşısına çıkacak.

-koncuk

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title