Haberler

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "2013'de imzalanan toplu sözleşme maddesi değişmemiş olsaydı, kamu çalışanları ve emeklilerimiz 31 Aralık'ta yüzde 2,15 oranında zam alacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "2013'de imzalanan toplu sözleşme maddesi değişmemiş olsaydı, kamu çalışanları ve emeklilerimiz 31 Aralık'ta yüzde 2,15 oranında zam alacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 2013'de imzalanan toplu sözleşmede memurlara ve memur emeklilerine kümülatif zammın üzerinde bir enflasyon olması halinde enflasyon farkı ödenmesinin hükme bağlandığını belirtti.

Memur-Sen'in iki yıl önce kendi imzaladığı söz konusu toplu sözleşme hükmünü son toplu sözleşme metninde memurlar aleyhine değiştirdiğini ileri süren Koncuk, şunları kaydetti:

"2015 toplu sözleşmesinde memurların enflasyon farkı alabilmesi için bu yıl içinde verilen yüzde 3 ilk altı ay zammı, yüzde 1,76 ilk altı ay enflasyon farkı ve yüzde 3'lük ikinci altı ay zammının kümülatif toplamı olan yüzde 7,9'u aşması hükme bağlandı. Hal böyle olunca 2013 toplu sözleşmesine göre enflasyonun yüzde 6,1'i aşması halinde enflasyon farkı alacak olan memur, yeni toplu sözleşme ile zarara uğratıldı ve enflasyonun yüzde 7,9'u aşması durumunda enflasyon farkı verileceği belirtildi. Buna göre, memur ve emekliler her şartta yüzde 1,8 zarar uğratıldı."

Bir sendikanın hukuken 2013'de imzaladığı toplu sözleşme hükümlerini 2015'deki toplu sözleşmeyle değiştirme hakkının olmadığını belirten Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"31 Aralık 2015 itibariyle enflasyonun yüzde 9 çıktığını düşünürsek, eski maddenin geçerli olması durumunda bütün kamu çalışanları ve emeklilerimiz yüzde 2,9 oranında enflasyon farkı alacaktı. Ancak, madde değiştiği için enflasyon yüzde 9 çıksa bile, yüzde 7,9'dan çıkarınca kamu çalışanları ve emeklilerimiz yüzde 1,1 enflasyon farkına mahkum edilmiştir. Yani yüzde 2 zam oranımız elimizden alınmıştır Memur-Sen'in imza attığı bu madde tam anlamıyla bir skandaldır. Bunu düzeltmek için Türkiye Kamu-Sen, konuyu yargıya taşımış ve kamu çalışanları ile emeklilerden alınan bu hakkın verilmesi için mücadelesini başlatmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Koncuk Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title