Haberler

Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı Akyıldız, Bartın'da

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'nde incelemelerde bulunan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'nin doğalgazı kendi kaynaklarından temin etmesi gerektiğini söyledi.

TTK Amasra Müessesesi'nde Türk Enerji-Sen'e üye madencileri ziyaret eden Akyıldız, yaptığı açıklamada, Amasra Müessesesi'ndeki sorunların en başında kurumlar arasındaki ücret farklılığıyla skala arasındaki düzensizliklerin geldiğini belirtti. Bir gruptan diğer gruba geçişlerde ücret farklılığı olduğunu vurgulayan Akyıldız, "Yeni skala düzenlenmesi için Yüksek Planlama Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor. Toplu iş sözleşme görüşme sürecinde bu konular ele alındı. Bu farklılıkların bir an önce giderilmesi için skala sisteminin bir an önce değişmesi gerekiyor. Amasra TTK Müessesesi'nde ücretler bankalar tarafından ödeniyor ama, banka promosyonlarından sadece kurumlar faydalanıyor. Bu konuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı birçok kurumda uygulama başlatmıştır. Ama TTK Genel Müdürlüğü'nde promosyonların çalışanlara dağıtılması konusunda bir gelişme yok" dedi.

Türkiye ile İran arasında doğalgaz konusunda zaman zaman sıkıntı yaşandığını kaydeden Akyıldız, "Bu konu sürekli gündeme gelmese de, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biridir. Hükümetin Türkiye'yi doğalgaz konusunda dışa bağımlı yapması ve bu konuda tedbir almaması, tek kaynaktan bağımlı kalınması sonucunda bu tür aksaklıklar her zaman yaşanacaktır. Bu sebeple Türkiye'de doğalgaz kaynaklarının değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından madenciler, Akyıldız'a madenci heykeli hediye etti.

(MAO-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title