Haberler

Türkiye İstatistik Günü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürü Zeki Bostancı ve barebarindekiler, 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü dolayısıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürü Zeki Bostancı ve barebarindekiler, 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü dolayısıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, 1926 yılında kurulan TÜİK'in kuruluşundan beri her geçen gün daha da gelişerek dünya çapında bir kurumsal kimlik boyutuna ulaşmış bir perspektifte hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi.

İstatistiğin çağdaş bir yaşamın olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, TÜİK'in sadece Türkiye adına değil, dünya bazına göre de çok nitelikli ve önemli hizmeti gerçekleştirdiğini kaydetti.

Güzeloğlu, TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nün Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile uyumlu bir şekilde 5 ile hizmet verdiğini belirterek "Kalkınma ajansımızın işleyişinde de biz bu bilgilerden faydalanıyoruz. Türkiye'nin, bütün olarak ülkenin ama kentlerin ve ilçelerin gelişimini, sosyal, ekonomik göstergelerdeki değişimini ve buna bağlı ilişkileri istatistiksel olarak en az hatayla, istikrarlı bir şekilde ortaya koymak amacındayız." diye konuştu.

Türkiye İstatistik Günü ve TÜİK 90. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Bostancı ve beraberindekileri tebrik eden Güzeloğlu, kurum çalışanlarına başarılar diledi.

TÜİK Bölge Müdürü Bostancı ise TÜİK'in kuruluşunun 90. yılı ve Türkiye İstatistik günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatarak, çalışmaları hakkında Güzeloğlu'na bilgi verdi.

Bostancı, ziyarette Güzeloğlu'na çiçek takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Marmara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title