Haberler

Türkiye İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı'nda Hedef 2007 Avrupa Şampiyonası

- Türkiye İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı, 8 Temmuz'da Kktc'nin Başkenti Lefkoşa'da Oynayacakları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Maçına Mutlak Galibiyet Parolasıyla Hazırlanıyor. Teknik Direktör Ali Metin, İlk Maçta İstanbul' Da 2-0 Mağlup Ettikleri Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni Deplasmanda Da Yenm...

- Türkiye İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı, 8 Temmuz`da KKTC`nin başkenti Lefkoşa`da oynayacakları Güney Kıbrıs Rum Kesimi maçına mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanıyor. Teknik direktör Ali Metin, ilk maçta İstanbul` da 2-0 mağlup ettikleri Güney Kıbrıs Rum Kesimi`ni deplasmanda da yenmek istediklerini söyledi.

HEDEF 2007 AVRUPA ŞAMPİYONASI

İşitme Engelliler Milli Takım Teknik Direktörü Ali Metin, hedeflerinin 2007 yılında Portekiz`de yapılacak Avrupa Şampiyonası`na katılmak olduğunu belirterek, ¨Trabzon`daki hazırlıklarımız mükemmele yakın bir şekilde geçiyor. Herkes ilgi gösteriyor. Önümüzdeki bütün kampları bu şehirde gerçekleştirmek istiyoruz. Amacımız, 2007 Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonası`na katılmak için ön elemedeki rakibimiz Kıbrıs Rum Kesimi maçını kayıpsız geçmek. Kıbrıs Rum Kesimi ile ikinci maçımıza çıkacağız. İlk maçı kendi sahamızda 2-0 kazanmıştık. Şimdi rövanşta da aynı başarıyı göstermek istiyoruz¨ dedi.

¨SİYASİ İLİŞKİLER SPORU ETKİLEMEZ¨

Türkiye ile Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki siyasi gerilimin kesinlikle sporu etkilemeyeceğinin altını çizen Metin, ¨Siyaset ayrı spor ayrı. Kesinlikle birbirini etkilemez. Biz onları ülkemizde güzel bir şekilde ağırladık. Aynı ilgiyi onlardan da bekliyoruz¨ diye konuştu.

¨KİMSE BİZE İLGİ GÖSTERMİYOR¨

Türkiye`de büyük bir ilgisizlikle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Metin, ¨Hedefimiz işitme engelli sporcularımızı en üst seviyelere çıkarmak. Önümüzde Avrupa Şampiyonası`nın haricinde Olimpiyatlar ve Salon Şampiyonası var. Bu organizasyonlarda yapabileceğimizin en iyisini yapmak istiyoruz. Ayrıca Almanya`ya gidemeyen milli takımımızın başaramadığını biz gerçekleştirerek, başarısızlığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Ama herşeyden önemlisi Rum Kesimi maçı. Bunların yanında bizim en çok yakındığımız konu ilgisizlik. Özellikle basından biraz daha fazla ilgi bekliyoruz¨ açıklamasında bulundu.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BULUNUYOR

1969 yılında kurulan Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı, yaklaşık 20 yıllık geçmişi ile bugüne kadar birçok uluslararası başarıya imza attı. Tamamı işitme engelli sporculardan oluşan takımın, bugüne kadar 1997 yılında Danimarka`da Dünya şampiyonluğu, bir kez de dünya beşinciliği bulunuyor. Türkiye genelinde, 32 kulüp 1. ligde, 32 kulüp ise 2. ligde işitme engelli sporcular ile mücadele veriyor. Türk Milli Takımı içinde 3 sporcu işitme cihazı desteği ile az miktarda duyabiliyor, dışındaki sporcular ise doğuştan işitme engelli.

ER KARDEŞLER ALTINTOPLARI ARATMIYOR

Türk Milli Takımının ikizleri Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin bir benzeri de işitme engelliler takımında yer alıyor. Hasan ve Hüseyin Er kardeşler de aynı Altıntop kardeşler gibi tek yumurta ikizleri. İngiltere`nin Arsenal İşitme Engelliler Milli Takımı`nda oynayan Er kardeşler, aynı Altıntop kardeşlerin oynadığı mevkilerde mücadele ediyorlar. Hasan, Hamit Altıntop gibi sağ kanatta forma giyerken Hüseyin de Halil gibi forvet hattında görev yapıyor. Neşeli tavırlarıyla kampın gözdesi olan Er kardeşler, yaptıkları hareketlerle Altıntoplar`dan daha iyi olduklarını ifade ediyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title