Haberler

Türkiye-İran Maçının Ardından - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu - İstanbul

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İstanbul'da İran'ı 2-1 mağlup ettikleri hazırlık maçının, taraftarların fazla ilgi göstermemesi nedeniyle takımı adına deplasmandaymış gibi geçtiğini söyledi.

Lucescu, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada "Sanki deplasmanda oynadık. İranlı seyirciler çok fazlaydı ve güzel bir ortam oluşturdular. Güzel bir maçtı. Onların Dünya Kupası hazırlığı için, bizim de yeni kurulan ekibimizi görme adına güzel bir karşılaşma oldu. Gelecek maçlarımızda bu basın odasını daha kalabalık görmek istiyorum. Ben güzel bir ekip kuruyorum, lütfen siz de bizi takip edin. İran'ın da iyi bir Dünya Kupası geçireceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Bükreş'te oynasaydık, minimum 20 bin Türk maçımızı seyrederdi." diyen Rumen teknik adam, "Milli takım yeni bir ekip, yeni doğan bir ekip. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday bu ülkede oynayacak milli takımı oluşturmaya çalışıyoruz. Çağlar 20 yaşında, Yusuf 21 yaşında, Cengiz aynı şekilde. Bu oyuncuların Türk halkının desteğine ihtiyacı var. Mehmet Topal'ın dışında hepsi genç bir ekip. Karakterli oyunculardan bir ekip oluşturacağıma söz verdim ve ben bu sözü tutmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Maça çok iyi başladıklarını aktaran deneyimli teknik adam, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İran'ın gücünden haberdardık. Son 10 maçta 1 kez kaybettiler. Fizik olarak hazırlardı ve aynı zamanda teknik olarak iyi bir ekip. Uzun zamandır beraber oynuyorlar ve organize bir oyunları var. Biz de dersimize iyi çalıştık, onları nasıl durdurabileceğimize iyi çalıştık ve onları durdurduk. Defans hattından çok memnunum. Kaan ve Çağlar ilk kez birlikte oynadı. Okay ve Mehmet'ten de çok memnunum, onlar da defansa büyük katkı yaptı. İyi ataklar hazırladık. İlk yarı 15 dakikanın sonunda 4-0 da olabilirdi. Kaçırdık ama hiç olmazsa oraya kadar gelebildik, bu da önemliydi. Oyuncu grubumdan çok memnunum. Karakterli bir oyun gösterdiler. Umut ediyorum ki bu arkadaş ekibimle gelecek senelerin güzel bir ekibini kuracağız."

"Cenk milli formayı sevdiğini gösterdi"

Milli futbolculardan Cenk Tosun'u tebrik eden Lucescu, şunları kaydetti:

"Cenk'i tebrik etmek gerek, sadece 2 golünden dolayı değil. Burada olduğundan dolayı. Çünkü Cenk de diğerleri gibi yapabilirdi ama geldi ve milli formayı sevdiğini gösterdi. Bizimle kalmak istemesi güzeldi. Serkan ve Tarkan'ı da tebrik ediyorum, onların da ilk maçları. Eminim daha da devam ederler."

Kaynak: AA / Güncel

A Milli Futbol Takımı Mircea Lucescu İstanbul İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title