Haberler

Türkiye-iran Doğalgaz Mutabakatı

Türkiye ve İran Arasında İmzalanan Doğalgaz Mutabakatı ile İlgili Görüşmelerde Bulunmak Üzere Türkiye'den Bir Heyetin Tahran'a Geleceği Bildirildi.

Türkiye ve İran arasında imzalanan doğalgaz mutabakatı ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'den bir heyetin Tahran'a geleceği bildirildi.

İran basınında yer alan haberlere göre, geçen ay İran ve Türkiye arasında imzalanan doğalgaz anlaşmasının ayrıntılarını görüşmek üzere Türkiye Enerji Bakanlığı'ndan ve ilgili şirketlerden bir heyet bugün Tahran'a gelecek.

Söz konusu mutabakat, İran doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasını ve Güney Pars havzasındaki 3 doğalgaz sahasının işletme hakkının ihalesiz olarak Türkiye'ye verilmesini ve Türkmenistan doğalgazının İran-Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını öngörüyor.

Türkiye-İran doğalgaz mutabakat zaptı, 13 Temmuz'da Ankara'da İran Petrol Bakanı Kazım Veziri Hamane ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güner arasında imzalanmıştı.

(SS-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title