Haberler

Türkiye-ırak Anlaşması Dünyada Yankı Buldu

Bbc, Türk ile Irak Arasındaki Görüş Ayrılıklarının Çoğunun Giderildiğini Ancak İmzalanan Anlaşmanın Türkiye'nin Sıcak Takibe İlişkin "Kilit" Önerisini İçermediğine Dikkat Çekerken Le Monde da "Türkiye ile Irak, Ayrılıkçı Kürtler ile Mücadele İçin Anlaştı" Başlığını Kullandı.

Türkiye ile Irak arasında imzalanan Terörle Mücadele Anlaşması, yankı buldu. BBC, görüş ayrılıklarının çoğunun giderildiğini ancak imzalanan anlaşmanın Türkiye'nin sıcak takibe ilişkin "kilit" önerisini içermediğine dikkat çekerken Le Monde da "Türkiye ile Irak ayrılıkça Türkler ile mücadele konusunda anlaştı" başlığını kullandı.

BBC:"IRAKLI KÜRTLER KARŞI ÇIKTI"

İngiliz yayın kurumu BBC, Türk ile Irak İçişleri Bakanlarının aralarındaki görüş ayrılıklarının çoğunu giderdiklerini belirtti. İmzalanan anlaşmanın PKK'nın faaliyetlerine sona vermeyi amaçladığını kaydeden BBC, ancak nihai anlaşmanın Türkiye'nin sıcak takibe ilişkin "kilit" önerisini içermediğine dikkat çekti. BBC, öneriye Iraklı Kürtlerce güçlü bir biçimde karşı çıktıklarını, kendilerini etkileyecek bir anlaşmaya taraf olmak istediklerini söyledi.

LE MONDE:"ANLAŞMA KUZEY IRAK'TAKİ KÜRT ASİLERİ İLE MÜCADELEYİ ÖNGÖRÜYOR"

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title