Haberler

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası - İstanbul

Bitcoin Kurucu Direktörü Jon Matonis, 2032 yılına gelindiğinde Bitcoin'in yüzde 99'unun ihraç edilmiş olacağını bildirdi.

Bitcoin Kurucu Direktörü Jon Matonis, 2032 yılına gelindiğinde Bitcoin'in yüzde 99'unun ihraç edilmiş olacağını bildirdi.

Matonis, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlediği 6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda yaptığı konuşmada, dünyada yüzyıllardır devletler ya da kraliyetlerin para bastığını, Bitcoin'in ise para basmak için kurallara ihtiyaç duyulmadığını ispat ettiğini söyledi.

Bitcoin'in Taht Oyunları konulu konferansta konuşan Matonis, "Para bir illüzyon. Hep beraber büyük yanılsamaya iştirak etmişiz. Biz sadece Kral Çıplak diyoruz. Bitcoin bunun için bu kadar tartışılıyor." diye konuştu.

İlk işlemi 2009 yılında yapılan Bitcoin'in, uzaydan ses sinyallerini yakalamak için kurulan Search for Extraterrestrial Intelligence'ı (SETI) 2013 yılında geçerek dünyanın en büyük bilgi işlem projesi haline geldiğini belirten Matonis, "Bitcoin için belki şu an 1 milyar kişiye ulaşmak mümkün değil ama birkaç yılda bu rakamlar mümkün olacak. JP Morgan, Goldman Sachs gibi kurumlar bitcoin ticareti yapıyor." dedi.

"Bitcoin hacizlere karşı koruyor"

Matonis, Bitcoin'in avantajlarına ilişkin şunları kaydetti:

"Bitocoin, birey olarak varlıkları kendi kendine kontrol ediyorsun, kimlik hırsızlığına ve mali gözetime karşı sizi koruyor. Çin'de Bitcoin bu nedenle popüler. Sermaye hareketini engeleyen Çin'e karşı özel ve tüzel kişiler kendi varlıklarını yurt dışına çıkarabiliyor. Sizi hacizlere karşı da koruyor. Hollanda dünyanın belki en büyük ilk 5 ülkesinden biri değil. Ama Hollanda kişi başına düşen bitcoin kullanımında ilk 5'te. Bitcoin'in iki önemli etki alanı daha olacak; muhtemelen artık rezerv bankacılık imkansız olacak. İkincisi, vergiler ortadan kalkıyor diyemeyiz ama şeklen değişikliğe uğrayacak. Hükümetler gelir vergisi yerine tüketim vergisi, KDV üzerine odaklanacak."

Matonis, "Günümüz dünyasında kripto ve dijital para birimleri yada döviz cinsleri dünyamızın bir uzantısı." şeklinde konuştu.

Bitcoin'in halen daha varlığının çok küçük ve piyasa değerinin 220 milyar dolarlar mertebesinde olduğunu kaydeden Matonis, "Bitcoin'in pazar değerinin dünyada altın seviyesine çıkabilmesi için 7,3 trilyon dolar işlem gücü olması gerekiyor. Bunun için Bitcoin münferit fiyatının 400 bin dolarlara çıkması lazım." dedi.

2013 yılında Bitcoin ağının en büyük bilgi işlem projesi haline geldiğini belirten Matonis, Bitcoin'in bugüne kadar hazırlanmış en büyük proje olduğunun altını çizdi.

Bitcoin bilgi işlem gücü bankacılık sistemlerinde kullanılan bilgisayarlardan,merkez bankaları sistemlerinden çok daha güvenli olduğunu belirten Matonis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Visa, MasterCard, American Express sistemlerinden Bitcoin daha güvenli. 2009 yılında ilk Bitcoin icat edildi. İlk 5 sene boyunca fazla bir kıpırdanma olmadı. 2013 sonu 2014 başı itabari ile yavaş yavaş bir kıpırdanma var. Bitcoin açısından daha büyük gelişmeler görmeye başladık. Blockchain olması için dijital para birimlerinin olması gerekiyor. Bitcoin Blockchain'i icat etti. Blockhain Bitcoin'in bir ara ürünü. Bitcoin olasılık hesaplarına dayalı güvenlik ile çalışıyor. Teknolojide en büyük dönüşüm bu. Dijital sistemlere oranla en büyük dönüşüm bununla yakalandı.

Algoritmada 21 milyon Bitcoin kodlandı. 21 milyondan daha fazla Bitcoin asla arz edilmez. Bu California'da bile yetmez. Bırakın dünyayı. Onun için Bitcoin kapış kapış gidiyor. Herkes alma ve yatırım yapma derdinde. 2032 yılına gelindiğinde Bitcoin'in yüzde 99 ihraç edilmiş olacak. Ondan sonra 2140 yılına kadar yüzde 1'i çok yavaş bir şekilde ihraç edilecek. 2140 yılında hepsi arz edilmiş oluyor."

""Bitcoin dijital bir dosya olduğu için istediğiniz gibi yedekleyebilirsiniz"

Matonis, Bitcoin'in bireyler açısından avantajı olduğunu varlıkları müşterilerin kendi kendine kontrol etmiş olduğunu söyledi.

Matonis, "Bitcoin dijital bir dosya olduğu için istediğiniz gibi yedekleyebilirsiniz, kimlik hırsızlığına karşı koruyor, mali gözetime karşı sizi koruyor, Bitcoin kişilere ve ülkelere sermaye kontrollerinde aşma ve geçme imkanı sağlıyor. Bitcoin'in Çin'de bu kadar popüler hale gelmesinin sebebi budur. Çünkü Çin hükümeti sermaye hareketlerini engelledi. Ülkeden para çıkarmak yasak. Bitcoin sayesinde bireyler,şirketler kendi varlıklarını istedikleri gibi yurt dışına çıkartabiliyorlar. Dış işlemleri sınırsız ve sizi hacize karşı koruyor." dedi.

Bitcoinlerin hepsi diğer bitcoinlerle takasın mümkün olduğunu kaydeden Matonis Bitcoin'in tamamen kendi kendini yedekleyebilme özelliği olduğunun altını çizdi.

-

Bu arada, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında haberiyle Türkiye'de girişimcilik kültürünün gelişimine katkı sağlayan gazeteciler de ödüllendirildi.

TİM tarafından girişimciliğin yaygınlaşmasına destek vermesinden dolayı Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü muhabiri Elif Ferhan Yeşilyurt'a "Basın Özel Ödülü" verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Goldman Sachs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title