Haberler

Türkiye ile Suriye Arasındaki Gümrük Sorunları Antakya'da Tartışıldı

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Atso) Davetlisi Olarak Antakya'ya Gelen Suriye Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamidoğulları, İki Ülke Arasında Gelişen Dostluk İlişkilerinin Ticarete Yansıtılması ile Ticari İlişkilerin de Gelişeceğini Söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) davetlisi olarak Antakya'ya gelen Suriye Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamidoğulları, iki ülke arasında gelişen dostluk ilişkilerinin ticarete yansıtılması ile ticari ilişkilerin de gelişeceğini söyledi.

ATSO'da gerçekleştirilen ve Türkiye ile Suriye arasındaki gümrük konularının ele alındığı toplantının açış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, tarih ve kültür değerlerinin neredeyse aynı olduğu iki ülke arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye çıkması gerektiğini vurgulayarak, "Biz iki komşu ülke olarak akrabalık, tarih ve dil açısından ortak bir kültürü paylaşıyoruz. Çok sayıda ortak yanımız var. Bu ortak paydalarımızı ticari ilişkilere yönlendirmemiz gerekir. Maalesef Orta Doğu provokasyonlara

çok açık bir yerdir. Bundan dolayı iki ülke çok dikkatli olmalıdır. Bu nedenle iki dost ve komşu ülke olarak birbirimizle olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz" dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan Suriye Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamidoğulları da, iki ülke arasındaki yüzyıllık dostluğun ticaretle sonuçlanması gerektiğini belirterek, "Serbest Ticaret Anlaşması'ndan sonra biz Suriye olarak yasalarımızın çoğunu tamamen değiştirdik. Yapılan çalışmalar sonucunda iki ülke iş adamlarının daha kolay bir şekilde iş yapabilmeleri amacıyla düzenlemeler yaptık. Hedefimiz iki ülke arasındaki ticari ilişkileri şu an bulunduğu yerden çok daha yükseğe çıkarmaktır. İki ülke

arasındaki dostluk bağlarının ticarete yansıtılmasıyla istenilen ekonomik hedeflere ulaşabileceğimiz kanaatindeyim" diye konuştu.

(OK-MT-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title