Haberler

Türkiye ile Rusya arasında kültürel iş birliği artıyor

Rusya ile Türkiye arasındaki kültür ve turizm iş birliği, "St. Petersburg-Türkiye Uluslararası Festivali" ile daha da gelişecek.

Rusya ile Türkiye arasındaki kültür ve turizm iş birliği, "St. Petersburg-Türkiye Uluslararası Festivali" ile daha da gelişecek.

Rus haber ajansı TASS tarafından St. Petersburg'ta düzenlenen basın toplantısında, "2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı" çerçevesinde St. Petersburg ile Türkiye arasındaki iş birliği anlatıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye'nin St. Petersburg Muavin Konsolosu Taner Arıcan, Rusya'nın son 10 yıldır Türkiye'ye en fazla turist gönderen ülke olduğuna işaret ederek, "Geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden 6 milyon Rus turistin 120 bini St. Petersburg'tan geldi." dedi.

Türklerin de St. Petersburg'u çok sevdiğine işaret eden Arıcan, "St. Petersburg güzelliğiyle ve zengin tarihiyle bilinir. St. Petersburg-Türkiye Uluslararası Festivali gibi etkinliklerle iş birliğimizi daha da geliştirip birbirimizi daha iyi tanıyacağız." diye konuştu.

St. Petersburg Türkiye ile Bilimsel ve Kültürel İşbirliği Toplumu Başkanı Aleksandr Kolesnikov da St. Petersburg-Türkiye Uluslararası Festivali'nin önemini vurgulayarak, "Festival tek seferlik bir etkinlikten ziyade, uzun süreli ve çok sayıda etkinliği içerisinde barındıran ciddi bir kültürel proje olarak gerçekleştirilecek." dedi.

Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu ve Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun destekleriyle düzenlenen St. Petersburg – Türkiye Uluslararası Festivali kapsamında, St. Petersburg, İstanbul ve Ankara'da konser, sergi ve söyleşi gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rusya Federasyonu Petersburg Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title