Haberler

Türkiye ile Pakistan'dan Afetle Mücadelede İş Birliği

Türkiye ve Pakistan'ın afet yönetimi alanında karşılıklı iş birliğini yoğunlaştırmak için mutabakat sağladığı bildirildi.

Türkiye ve Pakistan'ın afet yönetimi alanında karşılıklı iş birliğini yoğunlaştırmak için mutabakat sağladığı bildirildi.

Pakistan Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Pakistan'ın Ulusal Afet Yönetimi (NDMA) Başkanı Korgeneral Ömer Mahmut Hayat ve beraberindeki heyet, Afet ve Acil Durum Yönetimi ( Afad ) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile bir araya geldi. AFAD Başkanlığında yapılan görüşmeye Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi de katıldı.

İki ülke arasında afet yönetimi alanında mutabakat sağlandığı ifade edilen açıklamada, tarafların afetle mücadele konularını kapsayan bazı konularda iş birliği kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada, iki ülkenin, afet yönetimindeki deneyimlerin ve bilgilerin paylaşılması, uzmanların eğitilmesi, ortak tatbikatlar ve iş birliğini yoğunlaştırmak için ortak konferanslara ve yüksek düzeyde ziyaretlere ev sahipliği yapılması gibi alanlarda iş birliğini güçlendireceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Güllüoğlu görüşmede, AFAD'ın yurt içinde ve yurt dışında çeşitli acil durumlara müdahale kabiliyeti için belirlediği hedefleri ve projeleri hakkında bilgi verdi, NDMA ile kurumsal bağları geliştirmek için istekli olduklarını söyledi.

NDMA Başkanı Korgeneral Hayat da Pakistan'daki 2005 depremi ve 2010 selleri sırasında kurtarma ve rehabilitasyon operasyonlarına yaptığı yardım için Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek Türkiye'nin doğal felaketlere karşı geliştirdiği mekanizmalarıyla bu alanda tecrübesini artırdığını vurguladı.

Hayat, ziyareti kapsamında ayrıca AFAD Eğitim Merkezi ve Deprem Simülasyon Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Türkiye AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title