Haberler

Türkiye ile Avusturya Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması

Türkiye ile Avusturya Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması İmzalandı.

Türkiye ile Avusturya arasında turizm alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Avusturya arasında turizm alanındaki işbirliği anlaşması, AK Parti Erzurum Milletvekili ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Büyük, Avusturya Dış Ticaret ve Çalışma Bakanlığı Turizm Genel Direktörü Elisabeth Udolf-Strbol ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla dün Viyana'da imzalandı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın verdiği bilgiye göre, anlaşmanın özet metni şöyle:

"Turizmin Türkiye'deki olumlu gelişmesi, Doğu Anadolu'da kış sporları ve termal turizmin giderek artan önemi ve 2011 yılında Erzurum'da gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Sporları'na yönelik hazırlıklar göz önünde bulundurularak, bu antlaşmayla taraflar kış turizmiyle termal turizmin geliştirilmesi için geçici çalışma grubu toplantıları düzenleyeceklerdir. Taraflar arasındaki ana ilke 'karşılıklı bilgi, beceri, tecrübe ve imkanlardan' azami derecede yararlanmaktadır. Bunun için gerekli

detaylı çalışmalara kısa sürede başlanacaktır. Taraflar, özellikle kış ve termal turizm alanlarında ortak yatırımların gerçekleştirilmesine yönelik olarak, kendi özel kuruluşlarını ve girişimlerini teşvik edeceklerdir. Taraflar, turizm eğitimi konusunda bilgi alışverişinde bulunarak mevcut koşulların uygun olması durumunda ihtiyaç duyulabilecek uzman desteğini sağlayabilecektir. Taraflar kıyı turizminin yanı sıra kış turizminin ve termal turizminin geliştirilmesine de özel önem vermektedir. Bu anlayışın bir

gereği olarak Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum için her türlü destek sağlanacaktır. Taraflar, iki ülkenin turizm alanındaki resmi ve özel kurumları, organizasyonlar ve işletmeleri arasındaki işbirliğini ve doğrudan temasları destekleyecek ve imkanlara göre müşterek etkinliklere dahil edeceklerdir".

(İRT-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title