Haberler

Türkiye ile ABD Arasında Vize İşlemlerinin Askıya Alınması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bu tip kararları protesto ediyoruz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bu tip kararları protesto ediyoruz. Bunları çok anlamsız buluyoruz. Bizim onurumuzla oynayan, bizi küçük gören hiç kimseyle bizim aynı masada olmamız mümkün değildir." dedi.

Adan, partisinin Kağıthane İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve Kağıthane Belediyesi Nurtepe Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programda, partililer, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Programda bir gazetecinin vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin sorusu üzerine Adan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Amerika yokken var olan bir devlettir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bu tip kararları protesto ediyoruz. Bunları çok anlamsız buluyoruz. Bizim onurumuzla oynayan, bizi küçük gören hiç kimseyle bizim aynı masada olmamız mümkün değildir. Türkiye'ye dünyanın ihtiyacı var. Türkiye'ye Amerika'nın da ihtiyacı var, insanlığın ihtiyacı var. Bugün Türkiye'nin sergilediği milli birlik ve beraberlik, bu meseleyi ön plana çıkaracak, bunların aldığı kararları ters yüz yapacak. Bu Irak ve Suriye coğrafyasında kan dökülmesine öncülük yapan karakterler silinip gidecek. Kardeşliğin, beraberliğin, birliğin, huzurun olduğu bir ortam için Türkiye güçlü olmalıdır."

Adan, MHP'nin Kerkük ve İdlib konusunda hükümete destek verdiğini vurguladı.

Bir ülkenin medeniyetini savaşırken askerlerin temsil ettiğini aktaran Adan, "Kerkük'te Türkmenlerin varlığını yok etmek için çalışmalar yapılırken elbette MHP Kerkük'ü dile getirecekti, '5 bin ülkücü hazırdır' diyerek bir büyük uyanışa öncülük yapacaktı. Nevşehir kadar, Kayseri kadar Türk olan Kerkük'ten bahsederken birileri bize saldırdı. Bugün bize saldıranlar 'Diyarbakır'ı verelim, rahat edelim' demiyorlar mıydı? Biz Diyarbakır'ı, Van'ı, Şırnak'ı, Bayburt'u, Gümüşhane'yi, İstanbul'u anamızın namusu gibi severiz. Ama Kerkük'ü de severiz, çünkü Kerkük öz be öz Türk'tür ve Türk kalacaktır." diye konuştu.

"Türkiye, iç ve dış güçlere karşı yan yana olmak zorunda"

Adan, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla iç ve dış güçlere karşı yan yana olmak zorunda olduğunu vurguladı.

15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Adan, "15 Temmuz'da devleti işgal edecek kadar güçlenmiş, Meclis'i, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst kademelerini esir alacak kadar içine sızmış olan terör örgütüne karşı sizin oylarınızla Meclise soktuğunuz, sizin sevginizle kucakladığınız MHP en büyük iradeyi ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

Adan, MHP'nin milletin istikrarı için işsizliğin artmaması, ekonominin çökmemesi için siyaset ürettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"MHP, fırsatların partisi değildir. 7 Haziran'da bize az oy verdiniz. 1 Kasım'da oylarınızın bir kısmını aldınız. Türkiye'nin yetiştirdiği en dürüst devlet adamı, siyaset adamı bazı arkadaşlarımızın parlamentoya girmesi de bu vesileyle ikinci plana düştü. 40 milletvekili kaybettik. 7 Haziran'da 'Biz sizi destekleyelim, HDP dışarıdan desteklesin. Siz CHP ile hükümet kurun, hatta Başbakan olun' dediler. 'Uzun yıllardır hendekler kazılmış, silahlar donatılmış ve bu milletin birliğine, beraberliğine karşı bir büyük ayaklanmanın altyapısını oluşturmuş, listesi Kandil'den yapılmış olan PKK terör örgütü ile ben nefes almam.' dedi, Genel Başkan. HDP destekli bir başbakanlığı asla kabul etmedik. Biz kendi irademizi ortaya koyarken, milletimizin geleceğine zarar verecek her türlü tehlikeye karşı siyaset yapıyoruz. Elimizin tersiyle ittik, 1 Kasım seçimlerine gittik."

Adan, Türk milletinin Suriye'de Irak'ta, kendi sınırları içinde birliğine zarar verecek her güce karşı omuz omuza olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Celal Adan İstanbul Kerkük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title