Haberler

Türkiye Hülya Öğretmeni Konuşuyor

Güncelleme:

İşte Hülya Öğretmenin Çabalarıyla Gerçekleşen O Mucize!

ORDU'nun Akkuş İlçesi Çayıralan Beldesi Belalan İlköğretim Okulu'na 2 yıl önce atanan öğretmen Hülya Eyigün'ün çabaları ile harabe halindeki okula Türkiye'nin her yerinden ve yurt dışından yardım gönderilmesini sağladı.

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki okulda görev yapan, öğrencilerini düzenledikleri kampanya ile giydirip, kırtasiye ihtiyaçlarını gideren Eyigün, 2008 yılında Akkuş İlçesi Çayıralan Beldesi'ne atandı. Yeni görev yerinde harabe görünümlü okul ile karşılaşan Hülya Eyigün, belde yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ile temasa geçti, okula yardım gelmesi için yardım kuruluşları ile bağlantı kurdu. Eyigün, kısa sürede çabalarının karşılığını aldı. Okula Norveç, Ağrı, Şanlıurfa, Erzurum, Zonguldak, Antalya, Trabzon, Uşak, Ordu, Ankara gibi birçok bölgeden yardım geldi. Hülya Eyigün, Akkuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çayıralan Belediyesi'nin de desteğini alarak 'Kardeşini Seç' kampanyası ile öğrencilere gönüllü abla ve ağabeyler buldu. Hayırseverler ve Akkuş'un esnaftan alınan desteklerle okulu boyattı. Boyama işinde öğretmen Hülya Eyigün, öğrenci ve veliler gönüllü çalıştı. Duvarlara pano yaptırıldı, pencerelere tül, sıralara örtü diktirildi. Okula kütüphane kurup Türkiye'nin birçok ilinden kitap yardımı aldı. Öğrencilerin ayaklarındaki kara lastiklerin yerini kışın bot, yaz dönemi ayakkabılar aldı. Öğrencilerin diş fırçası ve diş macunu ihtiyaçları giderildi. Sınıflara askılık yaptırılıp, tüm okula yer tabanı döşendi. Dolaplar yenilendi, bahçeye parke taşı döşendi, lojman boyandı, kullanılamaz haldeki tuvaletler yeniden düzenlendi. Bilgisayar, fotokopi makinası geldi.

O dönemde Tokat'taki terör saldırısında şehit olan Kemal Bide'nin adı okula verildi. Böylece okulun adı 'Şehit Kemal Bide İlköğretim Okulu oldu.

KISKANDIRAN ANA SINIFI

Bu arada öğretmen atanmasına rağmen ana sınıfı olmayan okula ana sınıfı yapmak için kollar sıvandı. Yapılan yardımlar, halkın imece usulü çalışması ile kısa sürede ana sınıfı da tamamlandı.

Büyük kentlerdeki birçok ana sınıfında bile bulanmayan oyuncaklar ve malzemeler Çayıralan Şehit Kemal Bide İlköğretim Okulu'na gönderildi. Öğrenciler oyuncaklarla eğitim yapmaya başladı.

Bölgede okula kaydı olmayan çocukları araştırırken, Sinan Karacür ve Servet Karacür adlı iki kardeşlerin beyaz saçlı, beyaz kirpikli olduğu 'Pigment Hastası' oldukları belirlendi. Hastalıklarından dolayı güneşli havalara çıkamayan, normal ışıkta yardımla ihtiyaçlarını görebilen iki çocuktan büyük olan Sinan Karacür, ailesinin ikna edilmesi ile okula gönderildi. Sinan Karacür, amcasının kızlarıyla birlikte okula ara sıra da olsa gelip gitmeye başladı. Bu çocuğun durumunu öğrenen Norveç'ten yardım yapan bir hayırsever, Sinan Karacür'ü, Ordu'daki Özel Gözde Lazer Tıp Merkezi'ne götürterek muayene ettirdi. Çocuğa, 5 numara gözlük yazılırken göz merkezi kardeşinin de tedavisini üstlendi. İki kardeş böylece gözlüklerini takarak ışığa kavuştu.

İLK KEZ DENİZİ GÖRDÜLER

Denize kıyısı olan Ordu'nun bir ilçesinde olmalarına rağmen, denizi hiç görmeyen öğrenciler öğretmen Hülya Eyigün'ün çabaları ile temin edilen otobüsle Ordu'ya geziye götürüldü.

Eleşkirt'ten 'memleketim' dediği Ordu'ya geldiğinde sevindiğini belirten Hülya Eyigün, harebe halinde okulla karşılaştığını bildirerek, şöyle dedi:

"Kısa sürede bölge halkı, Milli Eğitim yöneticileri, Belediye, Türkiye ve dünyaya yayılmış hayırseverleri harakete geçirerek okulu bu hale getirdik. Öğretmenlik mesleğinin asla ders giriş ziliyle başlayıp ders çıkış ziliyle bitmediğine inanıyorum. Öğrencilerimin gözlerindeki ışığı gördükçe daha da mutlu oluyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title