Haberler

Türkiye Hukuk Platformu: Barolar Birliği Bizi Temsil Etmiyor

Türkiye Hukuk Platformu'na bağlı hukukçular, Barolar Birliği'nin referandumda 'hayır' kampanyası yürüttüğünü öne sürerek, birliğin kendilerini temsil etmediğini duyurdu.

Türkiye Hukuk Platformu'na bağlı hukukçular, Barolar Birliği'nin referandumda 'hayır' kampanyası yürüttüğünü öne sürerek, birliğin kendilerini temsil etmediğini duyurdu. İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Tünel Meydanında kurdukları çadırda 'Hukukçular Referandumu Anlatıyor' çalışmasını yürüten Türkiye Hukukçular Platformu, bugün öğle saatlerinde aynı noktada bir basın açıklaması yaptı ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun birliğin imkanlarıyla referanduma dair 'hayır' kampanyası yürüttüğünü öne sürdü. Platforma bağlı hukukçular ayrıca Barolar Birliği'nin kendilerini temsil etmediğini duyurdu.

"CÜBBELERİNİ ÇIKARIP SİYASETE SOYUNMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ"

Türkiye Hukukçular Platformu adına Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı'nın okuduğu basın açıklamasında, "Genç hukukçuların bu kadar sorunu varken, Baro'nun bunlarla ilgilenmeyip sadece siyasi muhalefetin parçası olmasını ve bu kapsamda avukatlık mesleğine zarar vermesini kabul etmediğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun geleceğe dair siyasi hedefleri varsa, bunu Baro üzerinden yapmamalarını ve cübbelerini çıkarıp siyasete soyunmalarını tavsiye ediyoruz. Zorunlu üyelik üzerinden meslektaşlarının Baro'ya yatırmış olduğu katkının bir siyasi kampanya için harcanması ve Türkiye'nin en büyük hukuk STK'sı olan Hukukçular Derneği ve hukukla ilgili yirmi STK'nın kurduğu Türkiye Hukuk Platformu olarak kabul etmediğimizi buradan bir kere daha belirtiyoruz" ifadeleri yer aldı.

ULUSLARARASI HUKUKÇULAR BİRLİĞİ'NDEN İDLİB KATLİAMINA TEPKİ

Öte yandan, Tünel Meydanında Türkiye Hukuk Platformuyla bir araya gelen Uluslar arası Hukukçular Birliği de bir basın açıklaması yaparak, Suriye'nin İdlib kentindeki katliama karşı tepkilerini dilet getirdi. Birlik Başkanı Av. Necati Ceylan'ın okuduğu basın açıklamasında, "Kadın, çocuk, sivil ayrımı yapmadan kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Bunlar savaş suçudur, uluslararası sözleşmelerdeki bütün maddelere aykırıdır. Demek ki bunların amaçları sömürünün, emperyalizm'in devamı. Bu yönden dünkü katliamı şiddetle kınıyoruz" denildi.

(Hüseyin Coşkun/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Beyoğlu İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title