Haberler

Türkiye, Hollanda'yı 3 Golle Devirdi

2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri 8. maçında A Milli Futbol Takımı Hollanda’yı 3-0 mağlup etti.

2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri 8. maçında A Milli Futbol Takımı Hollanda'yı 3-0 mağlup etti.

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Ali Dürüst, "Milli takımı teknik olarak eleştirebilirsiniz ama milli takım kurumsal kişiliğine zarar vermememiz lazım. Bu hepimizin takımı. Letonya maçında çok güzel bir oyun sergiledik. Skor gelmedi. Bu maçta skor da geldi. Skordan ziyade önümüzdeki senenin takımlarını kurmaya çalışıyoruz. Orta sahada 3 tane 19-20 yaşında oyuncumuz var. Ama Hollanda gibi bir devin önünde hem teknik hem taktik olarak her şeyi uyguladılar. Gol de geldi, mutluyuz. İnşallah buna devam edeceğiz" dedi.

Konyalı taraftarların gösterdiği desteğin bütün Türkiye'ye dağılması gerektiğini belirten Dürüst, "Her taraftarın bir takımı vardır. Tabii bu sağlıklı bir şeydir ama milli takıma geldiğimiz vakit kulüp takımı tutar gibi milli takımı tutmak lazım. Burada Konya seyircisi sahiden bir örnek oldu. İnşallah diğer seyircilerde de, büyük şehirlerde de örnek olunur. Hep beraber milli takımı kırmızı-beyaz giyip destekleriz" diye konuştu.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise, "Zoru başarmak önemli. Biz de başardık. Bunu istedik. İlk maçtan sonra daha farklı, daha başka başladık. Yüzde yüz mücadele, yüzde yüz konsantre. Hiç pes etmedik. ve hala inanıyoruz. Bizim amacımız Avrupa şampiyonası inşallah oraya katılırız. Biz hala pes etmedik. Takım olarak bunu çok konuştuk, inandık. ve bugün de sergilediğimiz maçta herkes gördü ne kadar güçlü bir takım olduğumuzu ve biz böyle oynarsak. Herkesi yeneriz. Sonuçta herkes bu bayrak için koşuyor, terini akıtıyor. Herkese helal olsun. İnşallah bunun devamı gelir" dedi.

Hollandalı futbolcu Robin Van Persie ise, "Bu akşam Türkiye girdiği pozisyonları biz ve neticede golü buldular. Biz girdiğimiz pozisyonlarda golü atamadık maalesef. ve baktığımız zaman Türkiye aslında 3 ya da 4 pozisyon yaratırken, sonuçta gol attılar, golü buldular. Biz ise 5-6 pozisyona girdik ama hiçbirini değerlendiremedik" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ali Dürüst Hollanda Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title