Haberler

Türkiye Hem Çok Sevilen Hem Çok Şikayet Edilen

Almanya'da 'Urlaub Perfekt' Dergisinin Yaptığı Araştırmaya Göre, Türkiye, '2008 Yılının En Trend Ülkesi' Sıralamasında İkinci Olurken, 'En Çok Şikayet Edilen Ülkeler' Arasında da Şaşırtmadı.

Almanya'da "Urlaub Perfekt" dergisinin, 1208 seyahat acentesinin katılımıyla yaptığı ankette, Türkiye, "2008 yılının en trend ülkesi" sıralamasında ikinci olurken, "En çok şikayet edilen ülkeler" arasında da ikinciliğe yerleşti.

Araştırma sonucu ile ilgili açıklama yapan Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Türkiye'nin hem çok şikayet edilen hem de hem çok sevilen bir ülke olduğu ifade ederek, yapılan araştırmaların, Türkiye turizmi açısından 2008 yılının olumlu geçeceğini gösterdiğini belirtti.

Yapılan ankette, Türkiye ile ilgili ilginç rakamlar ortaya çıktığına dikkat çeken Baraner şöyle konuştu:

"Almanya'da yapılmış olan, 2008 yılının trendleriyle ilgili ankette, "2008 yılının en trend ülkesi" sorusuna 1208 acentenin 911'i İspanya Adaları, 691'i ise Türkiye yanıtını verdi. Üçüncü sırada 631 oyla Yunanistan yer alırken, 133 oyla İtalya ve 120 oyla Tunus son sıraları paylaştı."

"En çok şikayet edilen ülkeler" sıralamasında da Tunus'un 751 oyla ilk sıraya yerleştirdiğini kaydeden Baraner, "Asıl ilginç olan, şikayet listesinde Tunus'un hemen ardından 552 oyla Türkiye'nin gelmesi oldu. Dahası, Tunus ve Türkiye geçen sene yapılan aynı ankette yine en çok şikayet edilenler listesinin başını çekiyordu" dedi.

-TÜRKİYE FİYATTA, HİZMETTE BİRİNCİ-

Yapılan ankette Türkiye'nin, "En iyi fiyat/hizmet orantısı"nda 893 oyla, "En iyi çocuklu aile tatil ülkesi"nde 855 oyla, "En iyi otel hizmeti"nde 706 oyla birinciliği göğüslediğini kaydeden Baraner, "Bu önemli başlıklarda Türkiye'nin birincilikleri alması, Türkiye'nin bunca şikayete rağmen halen neden en çok tercih edilen ikinci ülke olduğunu açıklıyor" dedi.

Baraner şöyle devam etti:

"Almanya'da ekonominin genelde iyi gitmesine rağmen net kazançları azalan ve kendi kapılarının önündeki tatil imkanlarından da yıl içersinde yoğun şekilde faydalanan ailelerin, senelik yurtdışı tatilleri için bütçeleri iyice azaldı. Türkiye'nin 2008'de de yoğun talep görecek olmasının gerçek sebebi en az paraya en çok tatil ve en iyi hizmeti sunan ülke olmasıdır. Bir sebebi de aile turizmine yapılan yatırımların neticesi olarak aile-odalarının dünya standartlarının bile üzerinde oluşudur." (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title