Haberler

Türkiye gençliği Van'da buluştu (2)

Türkiye gençliği Van'da buluştu (2)

Türkiye gençliği Van'da buluştu (2)

Türkiye gençliği Van'da buluştu

- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Gençlik ve Doğa Kampı" Projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Van'a gelen 70 öğrenci, bir hafta süresince Van Gölü sahilinde tatil yapıp kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi - Kamp boyunca düzenlenen etkinliklere katılan öğrenciler, Gevaş ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelip tarladan fasulye topladı

VAN (AA) - ÖZKAN BİLGİN - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Gençlik ve Doğa Kampı" Projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden Van'a gelen 70 öğrenci, bir hafta süresince Van Gölü sahilinde tatil yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan proje çerçevesinde kente gelen 17-22 yaş arası 70 kız öğrenci, Van Gölü sahilindeki Gevaş ilçesinde bulunan doğa kampına katıldı.

Kamp alanındaki konteynerlerde tatil yapmanın keyfini yaşayan öğrenciler, gün içinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle hem spor yaptı hem de kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Van Gölü sahilleri başta olmak üzere Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Van Kalesi ve kedievini gezen gençler, gönüllerince vakit geçirmenin heyecanını yaşadı.

Sabah kahvaltısıyla başlayan ve porgram dahilinde hazırlanan etkinliklerle devam eden kamp süresince Gevaş ilçesinde ev ziyaretleri de gerçekleştiren gençler, ailelerle sohbet edip tarladan fasulye topladı.

Program sorumlusu Ayşe Karanlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kamp içerisindeki aktivitelerin yanı sıra bölgeyi ve bölgenin kültürünü tanıma fırsatı da bulduğunu söyledi.

Öğrencilerin kamp boyunca fizyolojik, biyolojik, zihinsel ve bilişsel gelişimlerini etkileyecek birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Karanlık, şöyle konuştu:

"Kamp döneminde, yeni neslin unuttuğu ve sanal alemde oynamaya çalıştığı sokak oyunlarından halk oyunlarına kadar çok sayıda faaliyetimiz oldu. Ayrıca şehirleşmeden kaynaklı topraktan uzak kalmışlığın önüne geçebilmek ve toprağa dokunmak için de Gevaş ilçesinde yaşayan bazı çiftçi ailelere yardımcı olduk. Gençler tarladan fasulye toplayıp halkla bütünleşmenin heyecanını yaşadı. Kampımızın amacı sevgiyi, dostluğu, barışı ve kardeşliği yaşatarak bunu somut hale getirmektir."

-Çözüm süreci önyargılarını yıktı

İlk kez gördükleri kentle ilgili çeşitli öyargıları bulunduğunu ve kampa katılmakta tereddüt yaşadıklarını anlatan öğrenciler ise özellikle çözüm süreci ile bölgede sağlanan huzur ortamının tüm önyargılarını yıktığını ifade etti.

Van'ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten öğrencilerden Tuba Yılmaz, "Ben Van'a gelmeyi hiç istemiyordum. Çünkü Van'da deprem olmuştu ve terör olayları vardı. Ama buraya gelip Van Gölü'nü, Muradiye Şelalesi'ni, Van Kalesi'ni gördükten sonra tüm sıkıntılarımı unuttum" dedi.

Bölge halkının misafirperver ve sıcak kanlı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Buradan hiç gitmek istemiyorum. Burada çok fazla arkadaş edinme imkanı buldum. Hepsinin telefon numarasını aldım. Onlarla ailece görüşmeyi düşünüyorum. Bir gün fırsat bulursam tekrar Van'a gelmeyi çok isterim" diye konuştu.

-Veda gecesine Vanlı aileleri de davet ettiler

Bir hafta süresince yeni dostluklar kuran öğrenciler, kampın son günü düzenledikleri veda gecesine Vanlı aileleri de davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Muradiye Şelalesi Van Gölü Türkiye Gevaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title