Haberler

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden Basın Açıklaması

BASIN BüLTENİDİR.

BASIN BüLTENİDİR.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada görevlerini yapma uğraşı içindeki gazetecilere yönelik saldırıların son günlerde arttığına dikkat çekilerek; bir gece kulübünde Libya Lideri Kaddafi’nin oğlunun korumaları tarafından hırpalanan gazeteciler Cenker Tezel ve Emrah Güner’ in ayrıca polisin de kelepçe takarak gösterdiği tutumu kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada Hürriyet Gazetesi muhabiri Cenker Tezel ve Fox TV Kameramı Emrah Güner’e yönelik saldırının şiddetle kınandığı belirtildi ve şöyle denildi ;

“Polisin bu olayda saldırganları korumada gösterdiği işgüzarca tutum üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır.Böylesi toplumsal olaylarda duyarlılığına tanık olduğumuz Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın’ın görevli polisler hakkında gerekeni yapacağı inancımızı korumak istiyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yetkilileri özellikle güvenlik mensuplarının gazetecilerle ilişkilerinde tavırlarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title