Haberler

Türkiye Fas'taki Seçimlerden Memnun

Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta 25 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen seçimlerin memnuniyetle karşılandığını bildirirken, "Seçimler sonucunda oluşacak yeni meclise şimdiden başarılar diliyoruz" açıklamasında bulundu

Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta 25 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen Temsilciler Meclisi seçimlerinin memnuniyetle karşılandığını bildirirken, "Seçimler sonucunda oluşacak yeni meclise şimdiden başarılar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fas'ta 1 Temmuz 2011 tarihinde referanduma sunularak kabul edilen yeni Anayasa'nın ardından düzenlenen bu ilk seçimlerin, reform yönünde atılmış yeni ve önemli bir adım oluşturduğu belirtildi.

Seçimlerin serbest, adil ve şeffaf biçimde gerçekleştirilmesinin, Fas'ın reform ve demokrasi yönünde ilerleme kararlılığının somut bir göstergesi olduğuna inanıldığı kaydedilen açıklamada, Fas Temsilciler Meclisi seçimlerinin çeşitli ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri tarafından izlendiği, bu bağlamda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Seçim Gözlem Heyeti'nde Türkiye'nin de temsil edildiği ifade edildi. Açıklamada, "Fas'ın reform ve demokratikleşme yolunda attığı adımları yürekten destekliyor, seçimler sonucunda oluşacak yeni meclise şimdiden başarılar diliyoruz" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title