Haberler

"Türkiye -Ermenistan 10 Ekimde Anlaşma İmzalayacak"

Türkiye ve Ermenistan'ın, Diplomatik İlişkileri Kurmak Amacıyla 10 Ekimde Bir Normalizasyon Anlaşması İmzalayacakları Bildirildi.

Türkiye ve Ermenistan'ın, diplomatik ilişkileri kurmak amacıyla 10 Ekimde bir normalizasyon anlaşması imzalayacakları bildirildi.

AFP'nin haberinde, Ankara'da adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ''Anlaşmanın 10 Ekimde İsviçre'nin Zürih kentinde imzalanması öngörüldü'' dedi.

Her iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının, birçok Batılı ülke tarafından teşvik edilen yakınlaşma sürecinde tarafların hali hazırda kabul etmiş oldukları içerikteki 2 protokolü imzalamaları bekleniyor.

Aynı yetkili, Ankara ile Erivan arasında arabuluculuk rolü oynayan İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey'in de törende büyük olasılıkla hazır bulunacağını belirtirken, başkent Bern'de Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri de ''Törenin İsviçre'de yapılması olası'' açıklamasında bulundu.

Ankara'dan gelen bu haberi Erivan'dan yorumlatmak ise henüz mümkün olmadı.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu protokollerin Türkiye'deki bilgilendirme sürecini takiben o tarihlerde imzalanmasının söz konusu olup, tam tarihinin, yerinin ve kimler tarafından imzalanacağı hususlarının halen değerlendirilmekte olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title