Haberler

"Türkiye En Fazla Güven Duyulan Ekonomilerden Birine Sahiptir"

Güncelleme:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2010 yılında yüzde 8. 9 oranında büyüyen ekonomimizin, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 oranında büyüdüğünü, dünyada en hızlı büyüyen ekonomi noktasına geldiğini belirtti.

Kocaeli Sanayi Odası meclis toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı danışmanı Durmuş Ali Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve işadamları katıldı.

Bakan Nihat Ergün yaptığı konuşmada, "Şunu herkesin bilmesi gerekir. Türkiye, Dünya'da yaşanabilecek olan iyi veya kötü her türlü senaryoya karşı son derece hazırlıklıdır. Türkiye ekonomisi, yaşanacak olumlu veya olumsuz her gelişmeyi lehine çevirebilecek enstrümanlara sahiptir. Bugün Türkiye, dünyada en fazla dikkat çeken, en fazla güven duyulan ekonomilerden birine sahiptir" dedi.

Bakan Ergün, 2010 yılında yüzde 8. 9 oranında büyüyen ekonomimizin, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 oranında büyüdüğünü, dünyada en hızlı büyüyen ekonomi noktasına geldiğini belirterek:

"Gece gündüz Türkiye'yi ileriye taşımak amacıyla çalışıyoruz. Artık yüzde 70'lere dayanan faiz, enflasyon oranları yok. Artık yüksek bütçe açıkları yok. Artık paranın sonunda 6 tane sıfır yok. Türkiye son yıllarda mali disiplini oluşturma ve ekonomiye direnç noktasında çok mesafeler kaydetti.

Ekonomide güven ve istikrar sağlandı. Çünkü güven ve istikrarın olmadığı bir ortamda özel sektörün rekabet gücü kazanamayacağını biliyoruz" diye konuştu.

Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Durmuş Ali Yılmaz ise yaptığı konuşmada, herkesin 2001 deki gibi bir krizin 2011 ve 2012'de olup olmayacağı sorusuna cevap aradığını, tam net bir söz söylenemese de bunun bir olasılık içinde olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Eğer ABD gibi açıktan para basıp bütün bankaları kurtarsaydık, acaba kamu hazinesini daha mı bozardık, bunun yorumunu size bırakıyorum. Şu anda kimse piyasalarda daralmanın olduğunu henüz net olarak söyleyemiyor. Ekonomik büyüme sıfıra doğru gidiyor, ama hala büyüme gösteriyor. İkinci ekonomik daralmanın birincisinden daha da fazla olacağı bir gerçektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title