Haberler

Türkiye Dünyadaki Nitelikli İnsan Kaynaklarıyla İlgileniyor"

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, "Türkiye gerek bölgesinde gerekse küresel olarak lider bir ülke olarak sadece Türkiye'deki insan kaynağıyla değil, dünyadaki nitelikli insan kaynaklarıyla ilgileniyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, "Türkiye gerek bölgesinde gerekse küresel olarak lider bir ülke olarak sadece Türkiye'deki insan kaynağıyla değil, dünyadaki nitelikli insan kaynaklarıyla ilgileniyor. Sadece Türk vatandaşlarının değil, Almanya'da Alman vatandaşları, İngiltere'de İngiliz vatandaşlarını da Türkiye'ye getirebilmek için çaba içindeyiz." dedi.

Almanya'nın Köln kentinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteği, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneğinin organizasyonuyla gerçekleşen "Kariyer Fuarı"nda bir konuşma yapan Mandal, bilgi üretiminin önemine işaret ederek, bilgiyi üreten de insan olduğu için tüm dünya ülkelerinin doğru yeteneği bulup kendilerine çekmeye çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin artık dünyadaki nitelikli beyinlerin tercih ettiği bir ülke olduğuna dikkati çeken Mandal, şunları dile getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu 'Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı' girişimi vardı. Program kendi alanlarında dünyanın en başarılı 100 üniversitesinden, dünyanın Ar-Ge'ye en fazla kaynak ayıran 2 bin 500 firmasından ve dünyadaki en iyi 250 araştırma merkezinden gelebilme ön koşuluyla açıldı. Amerika, İngiltere ve Almanya'dan 242 nitelikli bilim insanı Türkiye'yi tercih etti. Almanya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki önemli üniversitelerden 242 nitelikli araştırmacı ülkemize gelecekler."

Bu tür fuarların ülkenin tanıtımı ve nitelikli beyinlerin ülkeye kazandırılması açısından önemine değinen Mandal, "Türkiye küresel lider bir ülke olarak sadece Türkiye'deki insan kaynağıyla değil, dünyadaki nitelikli insan kaynaklarıyla ilgileniyor. Sadece Türk vatandaşlarının değil, Almanya'da Alman vatandaşları, İngiltere'de İngiliz vatandaşlarını da Türkiye'ye getirebilmek için çaba içindeyiz." ifadesini kullandı.

Gençlerin ilgi gösterdiği fuara, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay ve Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title