Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı 64 Ülkede Iftar Sofraları Kuruyor

Türkiye Diyanet Vakfı 64 ülkede iftar sofraları kuruyorSenagal (DHA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ramazan ayında 64 ülke ve 278 farklı bölgede "iyiliğin sesi "sloganıyla muhtaçlara gıda kolisi dağıtarak binlerce kişiye de iftar sofraları kuruyor.

Türkiye Diyanet Vakfı 64 ülkede iftar sofraları kuruyor

Senagal (DHA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ramazan ayında 64 ülke ve 278 farklı bölgede "iyiliğin sesi "sloganıyla muhtaçlara gıda kolisi dağıtarak binlerce kişiye de iftar sofraları kuruyor.

Dünya genelinde 46 bin aile Türk hayırseverlerin filtre ve zekatları ile Ramazan yardımını Türkiye Diyanet Vakfı heyetlerinin elinden alıyor.. Senegal'de de Türkiye Diyanet Vakfı heyeti ihtiyaç sahibi yaklaşık 3000 aileye gıda yardımında bulundu..

Türkiye Diyanet Vakfı hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini genişleterek sürdürürken, bu Ramazan ayında 'Zekat, Fitre Kardeşlerimize Ulaşıyor', 'Üzerinde kardeşinin hakkı var, "bu Ramazan ve her zaman' "İyiliğin sesi " sloganlarıyla yardım faaliyetlerini sürdürüyor..

Türkiye'den yola çıkan heyetler dünya çapında Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ve partner kurum işbirliğinde gerçekleştirelen Ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 46 bin 830 aileye gıda paketi ulaştırıyor. 90 bin kişiyi de iftar sofralarında ağırlıyor.

Senegal'de Ramazan yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi 3000 e yakın aileye gıda paketi ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı heyetleri Gazze,Malezya,Filipinler gibi farklı coğrafyalarda dağıtımlar gerçekleştirdi..Afrika'dan Güney Asya'ya, Güney Amerika'dan Pasifik'e bir çok ülkede Ramazan ayı boyunca dağıtımlar sürecek.

Türkiye Diyanet Vakfı bu Ramazan'da gönüllü ve görevlileriyle yurt dışında 1 milyon 804 bin Dolar değerinde yardım faaliyeti gerçekleştirecek.

Yurt içine yönelik yardımlar çerçevesinde de Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için Alışveriş Yardım Kartı dağıtılacak. Bu yıl Ramazan ayında yurt içinde her biri 100 TL olan 2 milyon 67 bin TL değerinde alışveriş yardım kartı 21.000 ihtiyaç sahibi ve sığınmacı aileye ulaştırılacak. Dağıtımlar 603 il ve ilçe şubesince yapılacak. Yine şubeler vasıtasıyla il ve ilçelerde iftar sofraları kurularak yüzbinlerce kişiyle iftar sofralarında ağırlanacak.

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl Ramazan ayında yurt içine ve yurt dışında toplam 8 milyon 500 bin TL değerinde yardım yapmış olacak

BAĞIŞ YÖNTEMLERİ

Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan Organizasyonu katkıda bulunmak isteyen hayırseverler SMS, online veya makbuz karşılığında bağışta bulunabiliyor

SMS bağışı yoluyla kampanyaya katılmak isteyen hayırseverler, tüm GSM operatörlerinin faturalı hatları üzerinden 'FİTRE' yazıp 5601'e SMS mesajı göndererek 16 TL tutarında bağış yapabiliyor . Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden bağış yapmak isteyen hayırseverler, bagis.diyanetvakfi.org.tr adresinden tüm banka kartları aracılığıyla ile online bağış yöntemiyle bağışlarını ulaştırabilirken

kampanyaya nakit olarak bağış yapmak isteyen hayırseverler, Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile tüm il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabiliyor...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Senegal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title