Haberler

Türkiye'den Suriye'ye "Ekmeklik Un" Desteği

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), Suriye'de yaşayan ve ülkedeki olaylardan zarar gören sivil halka yardım amacıyla 100 bin tona kadar ekmeklik buğdayın karşılığı unu hibe edecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), Suriye'de yaşayan ve ülkedeki olaylardan zarar gören sivil halka yardım amacıyla 100 bin tona kadar ekmeklik buğdayın karşılığı unu hibe edecek.

Bakanlar Kurulunun "Suriye'de Yaşayan Sivil Halka Un Hibe Edilmesi Amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TMO, Suriye'de yaşayan ve ülkedeki olaylardan zarar gören sivil halka yardım amacıyla 100 bin tona kadar ekmeklik buğdayın karşılığı unu hibeyle görevlendirildi.

TMO'nun temin edeceği ekmeklik buğday unu, sivil halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayına teslim edilecek.

Ekmeklik buğday ununun nakliyesi ve dağıtımı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu nakliye ve dağıtım bedeli AFAD'ın ilgili ödeneklerinden karşılanacak.

Karar kapsamında hibe edilen unun karşılığı ekmeklik buğdayın maliyetine katma değer vergisi eklenecek ve bu şekilde elde edilen tutar mal bedeli olarak belirlenerek varsa söz konusu ürünlerden elde edilecek diğer gelirler düşüldükten sonra kalan tutar görev zararı kapsamında Hazinece karşılanacak. Görev zararı uygulamasıyla ilgisi olmayan gider kalemleri, hesaplamalarda dikkate alınmayacak.

Karar kapsamında doğan ve TMO muhasebe kayıtlarında izlenen görev zararları, TMO tarafından yapılacak ödeme talebine istinaden Hazine Müsteşarlığı bütçesinde yer alan ilgili harcama tertiplerinden gider kaydedilerek ödenecek.

Söz konusu görev zararları, TMO'nun muhasebe belgeleri esas alınarak öngörülen usule uygun olarak incelenecek. İnceleme sonucunda hesaplanan görev zararı bedeliyle Hazine Müsteşarlığı bütçesinden yapılan ödemeler arasında fark bulunduğunun tespit edilmesi halinde taraflar yükümlülüklerini faizsiz olarak yerine getirecek. Ancak TMO tarafından yapılan talebin sahte veya muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge ve işlemlere ilişkin tutarları da içerdiğinin tespiti halinde bu belge ve işlemlere ilişkin olup Hazine Müsteşarlığı tarafından TMO'ya ödenmiş bulunan tutar, söz konusu ödemenin yapıldığı tarihten itibaren gecikme zammı oranında faiz uygulanarak tahsil edilecek.

Karar 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Hazine Müsteşarlığı Türk Kızılayı Suriye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title