Haberler

Türkiye'den Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadeleye Destek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çarıkçı'nın konuşması Türkiye'nin BM'ye sunucular arasında yer aldığı tasarı- Türkiye'nin de sunanlar arasında yer aldığı "şiddete varan aşırıcılıkla mücadele"ye ilişkin karar tasarısı BM İnsan Hakları Konseyi'nde ilk defa kabul edildi- Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çarıkçı: - "Karar tasarısının kabulü konsey için bir dönüm noktası ve zamanlaması da çok iyi" Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye'nin ana sunucuları arasında yer aldığı şiddete varan aşırıcılıkla mücadeleye ilişkin karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde ilk defa kabul edilmesini "dönüm noktası" olarak niteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çarıkçı'nın konuşması Türkiye'nin BM'ye sunucular arasında yer aldığı tasarı- Türkiye'nin de sunanlar arasında yer aldığı "şiddete varan aşırıcılıkla mücadele"ye ilişkin karar tasarısı BM İnsan Hakları Konseyi'nde ilk defa kabul edildi- Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çarıkçı: - "Karar tasarısının kabulü konsey için bir dönüm noktası ve zamanlaması da çok iyi" Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye'nin ana sunucuları arasında yer aldığı şiddete varan aşırıcılıkla mücadeleye ilişkin karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde ilk defa kabul edilmesini "dönüm noktası" olarak niteledi.Karar tasarısı, 47 üyesi bulunan konseyin 30'uncu oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Rusya, Güney Afrika ve Venezuela tasarıya ret oyu verirken, 7 ülke de çekimser kaldı. Tasarının kabul edilmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çarıkçı, insan hakları ve şiddete varan aşırıcılıkla mücadeleye ilişkin karar tasarısının BM İnsan Hakları Konseyi'nde ilk defa kabul edildiğine dikkati çekti. Çarıkçı, "Karar tasarısının kabulü konsey için bir dönüm noktası ve zamanlaması da çok iyi. Bu hafta 100'den fazla ülkenin lideri, sivil toplum örgütleri, DAEŞ ile mücadeleyi gözden geçirmek ve şiddete varan aşırıcılığı önlemek için bir araya geldi" dedi. Şiddetin, dili, dini, ırkı olmadığını belirten Çarıkçı, din ve inanca dayalı hoşgörüsüzlüklerle mücadelenin gerekliliğini vurguladı. Karar tasarısı Türkiye, ABD, Arnavutluk, Bangladeş, Kamerun, Kolombiya, Fransa, Irak, Mali, Fas, Peru, Tunus tarafından sunulurken yaklaşık 60 ülke tarafından desteklenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Rusya Federasyonu Cenevre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title