Haberler

Türkiye'den Kosova'ya Tam Destek

Uluslararası Yönlendirme Grubu'nun Toplantısına Katılmak Üzere Kosova'ya Gelen T.c. Dışişleri Bakanlığı Balkan Direktörü Hasan Aşan, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Haşim Taçi ile Ayrı Ayrı Görüştü.

Uluslararası Yönlendirme Grubu'nun toplantısına katılmak üzere Kosova'ya gelen T.C. Dışişleri Bakanlığı Balkan Direktörü Hasan Aşan, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Haşim Taçi ile ayrı ayrı görüştü.

Türkiye'nin de üye olduğu Uluslararası Yönlendirme Grubu'nun toplantısına katılmak üzere Kosova'ya gelen T.C. Dışişleri Bakanlığı Balkan Direktörü Aşan, Priştine'de Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu tarafından kabul edildi. Samimi geçen görüşmenin ardından bir açıklama yapan Kosova Cumhurbaşkanı Sejdiu, Kosova'yı tanıyan ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye'ye verdiği destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini belirtti. İki ülke arasındaki ilişkilerin başarıyla geliştiğinin altını çizen Sejdiu "Dost ve kardeş Türkiye ile ilişkilerimizi daha da güçlendirecek adımları konuştuk. Türkiye'nin bundan böyle de Kosova'ya desteğini sürdüreceğinden eminiz" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Sejdiu, Türkiye'nin Kosova'da barış ve istikrarın korunmasına sunduğu katkılarından dolayı da şükranlarını dile getirdi.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Balkan Direktörü Aşan ise, Kosova'nın yeni bir döneme girdiğini, özellikle 15 Haziran'dan sonra tam devlet olma açısından yeni bir sürecin başlayacağını belirtti. Türkiye'nin daha önce de Kosova'nın yanında olduğunu hatırlatan Aşan, "Bundan sonra da doğal olarak Türkiye Kosova'nın yanında olacaktır. İki bağımsız ülke olarak da gereğini yapacağız ve Kosova'nın kalkınmasına, Kosova makamlarının istediği ölçüde gerekli desteği vereceğiz" dedi. Kosova Başbakanı Haşim Taçi tarafından da kabul edilen Aşan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, zor günlerinde Kosova'nın hep yanında olduklarını, şimdi de bu güzel günleri birlikte paylaşmanın yollarını görüştüklerini belirtti. Aşan, görüşmede ileride hangi anlaşmaların yapılacağı, Kosova'nın kalkınmasına Türkiye'nin katkılarının hangi yönde olacağını ele aldıklarını belirtti.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Balkan Direktörü Hasan Aşan'a eşlik eden Kosova Türk Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Mustafa Sarnıç da, konuk diplomatın Kosova incelemeleri sırasında Çevre Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve soydaşlarla ayrı ayrı temaslarda bulunacağını belirtti.

(EK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title