Haberler

Türkiye'den Kosova'ya 30 Milyon Avro Bağış

Türkiye'nin, 2009 -2010 Dönemi İçin Kosova'nın Belirlediği "Orta Vadeli Harcama Çerçeve Belgesi" Kapsamında Bu Ülkeye 30 Milyon Avro Bağışta Bulunmayı Taahhüt Ettiği Bildirildi.

Türkiye'nin, 2009-2010 dönemi için Kosova'nın belirlediği "Orta Vadeli Harcama Çerçeve Belgesi" kapsamında bu ülkeye 30 milyon avro bağışta bulunmayı taahhüt ettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "11 Temmuz 2008 tarihinde Avrupa Komisyonunun ev sahipliğinde Brüksel'de yapılan Kosova Bağışçılar Konferansında ülkemiz, Kosova makamlarının 2009-2011 dönemi için belirlediği 'Orta-Vadeli Harcama Çerçeve Belgesi' kapsamında proje temelinde tahsis edilmek üzere üç yıllık süre için 30 milyon avro bağışta bulunmayı taahhüt etmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin 1999 yılından bu yana Kosova'ya her alanda sağladığı destek ve yardımların önümüzdeki dönemde de devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title