Haberler

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, "Mersin'den KKTC'ye denizin 250 metre derinliğinde, Türkiye'de imal edilen borularla 80 kilometre su taşınması dünyada benzeri olmayan bir projedir.

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, " Mersin'den KKTC'ye denizin 250 metre derinliğinde, Türkiye'de imal edilen borularla 80 kilometre su taşınması dünyada benzeri olmayan bir projedir. Bu bir ilktir. Bu ilki Türkiye'nin işçileri, mühendisleri ve yatırımcıları başarmıştır. Gerçek bir başarı öyküsüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Küçükcan, yazılı açıklamasında, AK Parti hükumetleri döneminde ciddi kalkınma hamleleri gerçekleştirildiğini, teknolojiye yatırım yapıldığını ve yerli üretimin teşvik edildiğini belirtti.

Artık çocuklarına ve torunlarına gururla anlatabilecekleri başarı hikayelerinin olduğunu vurgulayan Küçükcan, şunları kaydetti:

"Babalarımız ve dedelerimiz 90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde bize ülkemizin bir ilki gerçekleştirdiğini söyleyemedi. Hep başka ülkeleri taklit ettik ve kopyaladık yıllarca. Ama artık bir ilke imza atan ülke konumundayız. Mersin'den KKTC'ye denizin 250 metre derinliğinde, Türkiye'de imal edilen borularla 80 kilometre su taşınması dünyada benzeri olmayan bir projedir. Bu bir ilktir. Bu ilki Türkiye'nin işçileri, mühendisleri ve yatırımcıları başarmıştır. Gerçek bir başarı öyküsüdür. Artık çocuklarımıza ve torunlarımıza devletimizin ve milletimizin bir ilki gerçekleştirdiğini gururla anlatabiliriz."

Küçükcan, AK Parti politikalarının Türkiye'yi değiştirdiğini ve dönüştürdüğünü de anlatarak, "Ülkemizin öz güveni arttı, savunma sanayi dahil kendi teknolojimizi üretiyoruz. Dışa bağımlılığımız gün geçtikçe azalıyor, dış borçlarını ödeyen Türkiye siyasal ve ekonomik bağımsızlığına kavuştu. Bölgesel ve küresel siyasette iddialı hale geldik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title