Haberler

Türkiye'den İsrail'e Çağrı

Türkiye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne Yönelik Ambargo ve Abluka Uygulamalarına Derhal Son Verilmesi Çağrısı Yaptı.

Türkiye, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ambargo ve abluka uygulamalarına derhal son verilmesi çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, ''İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ambargo, bu çerçevede, Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki sınır kapılarının kapatılması ve son olarak akaryakıt sevkıyatının durdurulması büyük bir kaygıyla karşılanmıştır'' denildi.

Bu uygulamalar sonucunda Gazze Şeridi'nde çok zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan sivil halkın yaşam koşullarının daha da kötüleştiğinin, su, elektrik dağıtımı ve sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar meydana geldiğinin kaydedildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

''Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki halkın hayatını daha da zorlaştıran ambargo ve abluka uygulamalarının sadece aşırı unsurların amaçlarına hizmet ettiğine inanmakta ve söz konusu uygulamalara derhal son verilmesi çağrısında bulunmaktadır.''

Açıklamada, ''Gazze'den İsrail'e yönelik roket saldırılarının ve İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarının durdurulmasının beklendiği'' de kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title