Haberler

Türkiye'den Gürcistan'a Ramazan Desteği

Türkiye, ramazan ayında sınır komşusu Gürcistan'daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı.

DAVİT KACHKACHISVILI - Türkiye, ramazan ayında sınır komşusu Gürcistan'daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı boyunca Gürcistan'da binlerce kişiye iftar sofrası kurulurken, TDV ve diğer Türk yardım kuruluşların desteğiyle ülke genelinde 3 binden fazla yardıma muhtaç aileye gıda yardımı yapıldı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Prof. Dr. Nebi Gümüş, Türkiye'nin Gürcistan'da ramazan ayı boyunca yürüttüğü yardım faaliyetlerine ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

Ramazan ayının iyilik ayı olarak bilindiği, Müslümanların bu dönemde çevresindeki insanlara ve olaylara karşı her zamankinden daha fazla duyarlı, daha dikkatli ve daha yardımsever olduğunu, komşusunun derdiyle dertlendiğini belirten Gümüş, bu kapsamda başta TDV olmak üzere diğer yardım kuruluşlarıyla beraber bu duyarlılığa yakışır şekilde hizmet ettiklerini söyledi.

Gümüş, Gürcistan'da ramazan ayında yapılan faaliyetlere ilişkin şöyle konuştu:

"Batum Orta Camisi'nin çevresindeki iki sokakta bulunan bütün Türk lokantalarıyla bir anlaşma yapılarak Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her akşam 350 kişiye iftar ikram edilmiştir. Bunun dışında Gardabani, Marneuli, Tsalka ve Rustavi gibi şehirlerde de Türkiye Diyanet Vakfı ve Gürcistan Müslümanlar İdaresiyle birlikte iftar sofraları teşkil edilmiştir. Ayrıca köy ve diğer yerleşimlerde de Türkiye Diyanet Vakfı ve diğer yardım kuruluşlarımızın organizasyonuyla iftar sofraları kurulmuştur."

Ramazan ayında Türkiye'nin Gürcistan'daki yardıma muhtaç aileleri de unutmadığına işaret eden Gümüş, "Önemli faaliyetlerinden birisi ise muhtaç ailelere gıda yardımı konusudur. Yine Türkiye Diyanet Vakfı, diğer yardım kuruluşlarımızın katkısı ve Gürcistan Müslümanlar İdaresi organizasyonuyla 3 binden fazla yardıma muhtaç aileye gıda yardımı yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Gümüş ayrıca Gürcistan'daki Müslümanlara destek mahiyetinde Diyanet İşleri Başkanlığından ramazan ayı boyunca bir görevlinin Tiflis Cuma Camisi'nde teravih namazları kıldırdığı bilgisini paylaştı.

Gürcistan Müslümanlarının huzur içinde bir ramazan ayını geçirdikleri ve bayramı hazırlıklı bir şekilde karşıladıklarını belirten Gümüş, "Dileriz bayram bütün Müslümanlar için hayırlara vesile olur ve bütün insanlık için barışın, kardeşliğin yeniden tesisi ve problemlerin çözümü için bir vesile olur." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Türkiye Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title