Haberler

Türkiye'den Filistin'e 10 Milyon Dolar Hibe

Güncelleme:

Tarihi zirve sonrası Türkiye, Filistin'in sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek vermek ve acil ihtiyaçların karşılanması için yaklaşık 10 milyon dolar hibe sağlayacak.

İstanbul'da dün düzenlenen tarihi zirvenin ardından Türkiye, Filistin'in sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek vermek ve acil ihtiyaçların karşılanması için yaklaşık 10 milyon dolar hibe sağlayacak.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Resmi Gazetede bugün yayımlanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Filistin Devleti Hükümeti Arasında Hibe Anlaşmasının" yürürlüğe girmesine ilişkin karara göre, Türkiye, iç hukuku ve yılllık bütçe ödenekleri çerçevesinde Filistin'e 10 milyon dolara kadar hibe sağlayacak.

Filistin, hibeyi Gazze'nin de ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, sosyal ve ekonomik kalkınmasında yardımcı olunması ve oluşabilecek acil ihtiyaçların karşılanmasına binaen, bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanacak.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN ANLAŞMANIN TAM METNİ:

TÜRKIYE CUMHURIYETI HÜKÜMETİ ile FILISTIN DEVLETI HÜKÜMETİ
ARASINDA HIBE ANLAŞMASI
Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, (bundan sonra "Donör" olarak anılacaktır) ve Maliye ve Planlama Bakanlığınca temsil edilen Filistin Devleti Hükümeti, (bundan sonra "Hibe Alan" olarak anılacaktır; bundan sonra birlikte "Taraflar" olarak anılacaktır.)
Taraflar arasındaki tarihsel ve kültürel bağlar ile uzun süredir var olan dostane ilişkiler çerçevesinde,
Taraflar arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi ve daha da geliştirilmesini dileyerek,
Aşağıdaki şekilde anlaşmışlardır.
MADDE-1
Finansal Katkının Amacı ve Miktarı
1.1 Donör, iç hukuku ve yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde, Hibe Alana 10 milyon ABD Dolarını aşmayacak şekilde hibe nitelikli bir finansal katkı (bundan sonra "Hibe" olarak arnlacaktır) sağlayacaktır.
1.2 Hibe Alan Hibeyi, Gazze'nin de ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olunması ve oluşabilecek acil ihtiyaçların karşılanmasına binaen, bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanacaktır.
MADDE-2
Hibenin Ödenmesi
2.1 Hibe tutarı, çoklu dilimler halinde teslim edilecektir. Her bir dilim Türkiye
Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın uygun görüşü ile serbest bırakılacaktır.
2.2 Hibe diplomatik kurye aracılığıyla Hibe Alanın yetki verdiği görevlilere teslim edilecektir.
2.3 Her bir dilimin alınmasını müteakip, Hibe Alan tarafından Donör'e Ek-1 'de belirtilen şablona uygun bir şekilde imzalı ve mühürlü alındı belgesini gönderecektir.
2.4 İşbu Hibe Anlaşmasının yürürlüğe girdiği tarihten sonraki dört yıl içerisinde ödemeler gerçekleşecektir. Yürürlük tarihinden dört yıl sonraki dönemde işbu Hibe Anlaşması kapsamında Hibe Alana herhangi bir fon aktarılmayacaktır.
2.5 Hibe Alan işbu Hibe Anlaşmasının hüküm ve icrasına bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti dışındaki tüm vergi ve diğer kamu giderleri ile hibe kullanımları ile bağlantılı olarak oluşabilecek tüm transfer ve kur değişim maliyetlerini karşılayacaktır. Donör her ne ad altında olursa olsun hibe tutarı dışında doğrudan veya dolaylı herhangi bir ek maliyeti karşılamayacaktır.
MADDE-3
Hibenin Kullanımına Dair Raporlama
3.1 Her bir dilimin ödenmesini müteakip, Hibe Alan Donöre Hibenin kullanım alanlarına
dair bir rapor sunacaktır.
3.2 Son dilimin ödenmesini müteakip bir yıl içerisinde Hibe Alan Donöre Hibenin amacı doğrultusunda Hibenin kullanım alanlarına dair nihai mali rapor ve ilerleme raporu sunacaktır.
MADDE-4
Tadilat ve ilave Düzenlemeler
İşbu Hibe Anlaşması, Tarafların karşılıklı yazılı onayı ile herhangi bir zamanda tadil
edilebilir. Tadilat(lar) işbu Hibe Anlaşması'nın 7. maddesinde belirtildiği şekilde yürürlüğe girecektir.
MADDE-5
Uyu şmazl ıkların Çözümlenmesi
İşbu Hibe Anlaşmanın yorumlanması veya uygulanmasına ilişkin herhangi bir uyuşmazlık
dostane bir şekilde çözümlenecektir.
MADDE-6
İletişim
Taraflardan birinin diğerine yapacağı tüm iletişim İngilizce dilinde ve yazılı olacak ve
aşağıda belirtilen adreslerden birine elden, faks yolu ile veya alındı teyidi içerir taahhütlü posta yolu ile iletildiği zaman uygun şekilde iletilmiş olarak kabul edilecektir.
Donör için:
T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı
Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü
İnönü Bulvarı No:36, 06510
Emek-Ankara-Türkiye
Faks: +90312 204 73 66-204 73 67
E-posta: dei_dmy@hazine.gov.tr Hibe Alan için:
Maliye ve Planlama Bakanlığı
Uluslararası İlişkiler ve Projeler Genel Müdürlüğü Ramallah P.0 Box 795
Te1:2978830, Fax:2978831
E-posta:mofirdg@palnet.com
MADDE-7
Yürürlük
7.1 Hibe Alan Donöre, işbu Hibe Anlaşması yürürlüğe girmeden önce işbu Hibe
Anlaşması hükümlerinin Hibe Alan tarafından yerine getirilmesi için, Hibe Alan tarafın makam veya makamlarının imza örneklerini sunacaktır.
7.2 İşbu Hibe Anlaşması, Tarafların işbu Hibe Anlaşmasının yürürlüğe girmesi için gereken iç hukuki prosedürlerini tamamladıklarını bildirir son yazılı bildirimin alındığı tarihte yürürlüğe girecektir.
İki orijinal nüsha halinde, her biri eşit derecede esas olmak üzere Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılmıştır. Herhangi bir yorum farklılığı olması halinde, İngilizce metin esas alınacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Filistin Devleti Hükümeti adına
İmza İmza
Isim : Mehmet Şimşek Isim : Shukry Bishara
Unvan : Başbakan Yardımcısı Unvan : Maliye ve Planlama Bakanı
Yer : Ankara Yer : Ramallah
Tarih : 15/9/2017 Tarih : 24/08/2017
Kaynak: AA / Güncel

Gazeteler Filistin Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title