Haberler

Türkiye'den Çobanbey'e Sağlık Desteği

Türkiye, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Halep'in Çobanbey beldesinde sağlık merkezi açtı.

DEAŞ ile Esed rejiminin saldırıları nedeniyle hasar gören Çobanbey sağlık merkezi, Sağlık Bakanlığının desteğiyle onarılarak bölge halkına hizmet vermeye başladı.

Merkezin açılışında konuşan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, başta Çobanbey olmak üzere Suriye halkının iç savaşta büyük açılar çektiğini belirtti.

"Bölge çölden vahaya döndü"

Tekinarslan, "Tarihimizin her döneminde masum ve mazlumun yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı sonrası, bölge adeta çölden vahaya döndü." dedi.

Bölgede yaşayan 800 bin kişinin artık kendini güvende hissettiğini dile getiren Tekinarslan, "Nüfusu 1 milyona yaklaşan sahada, sağlık, güvenlik, içme suyu, eğitim ve sosyal olmak üzere neredeyse ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve büyük Türk milletinin katkılarıyla değerli Suriyeli kardeşlerimize vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"20 sağlık ocağının onarımını yapıyoruz"

Sağlık Bakanlığı Göç Sağlığı Daire Başkanı Kanuni Keklik de Kilis ve Gaziantep valilikleri koordinasyonunda hizmetlerin yürütüldüğü bölgelerde yaklaşık 20 sağlık ocağının onarımını yaptıklarını kaydetti.

Keklik, faal olan hastaneler dışında Bab, Mare ve Çobanbey'de yeni hastanelerin yapımına devam ettiklerini söyledi.

Çobanbey Sağlık Merkezinin Baştabibi çocuk uzmanı doktor Süreyya Bozgeyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık merkezinde 3 doktor ve 2 hemşireyle çalışmaya başladıklarını dile getirerek, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda doktor sayısını 7'ye çıkarttıklarını ifade etti.

Merkezin kadın doğum uzmanına ihtiyacı olduğunu belirten Bozgeyik, "Sağlık merkezimizde kadın doğum, çocuk, dahiliye ve diş polikliniklerimiz var. 7 doktorla bölge halkına hizmet vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Günlük 150-200 hastaya bakıyoruz"

Acil servisin 5 ambulansla halka hizmet verdiğine dikkati çeken Bozgeyik, "Günlük olarak 150-200 hastaya bakıyoruz. Eksikliklerimiz olmasına rağmen iyi bir başlangıç yaptık. Yardımlarından dolayı Türkiye ve Türk halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Türk askeri yetkililer merkezi gezerek bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Tekinarslan Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title