Haberler

Türkiye'den Bosna-Hersek'e Yatırım Desteği

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, "AB'ye Uyum ve Ekonomik İşbirliği Bağlamında Kültür ve Medeniyetler Arasında Birer Köprü Olarak Türkiye ve Bosna-Hersek" projesi kapsamında bölgedeki yatırımları artırmak için ülkenin kuzeyinde...

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, "AB'ye Uyum ve Ekonomik İşbirliği Bağlamında Kültür ve Medeniyetler Arasında Birer Köprü Olarak Türkiye ve Bosna-Hersek" projesi kapsamında bölgedeki yatırımları artırmak için ülkenin kuzeyinde Bosna Sırp Cumhuriyeti bölgesindeki Biyelina kentini ziyaret etti.

Büyükelçi Yıldız, kentteki temasları çerçevesinde ilk olarak Biyelina Belediye Başkanı Miço Miçiç, Biyelina Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Slavişa Markoviç ve Biyelina Beldiye Başkan Yardımcısı Huso Zeçkoviç'le bir araya geldi. Yıldız'a, Bosna-Hersek'le İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) temsilcisi Almir Mukaça ve Bosna Ziraat Bankası temsilcisi Eldar Agiç de eşlik etti.

Bosna-Hersek Avrupa Hareketi'nin organize ettiği " Avrupa Birliği'ne Uyum ve Ekonomik İşbirliği Bağlamında Kültür ve Medeniyetler Arasında Birer Köprü Olarak Türkiye ve Bosna-Hersek" projesi kapsamında düzenlenen toplantıda, Türkiyeli iş adamları ile Biyelina bölgesi iş adamları arasındaki işbirliği olanakları görüşüldü.

Biyelina Belediye Başkanı Miçiç toplantıda, büyükelçi Yıldız'a Biyelina kentinin tarım potansiyeli, nüfusu ve çoklu etnik yapısı hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin ekonomik anlamda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Miçiç, Bosna'nın aynı zamanda gerek kültürel gerek medeniyet bağlarıyla Balkanlar'a, Balkanlar'ın da Türkiye'ye bağlı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Miçiç, içinde bulunulan ekonomik krizden çıkmanın başlıca yolunun ekonomik işbirliği olduğuna da işaret etti.

Belediye Başkanının düşüncelerine katıldığını ifade eden büyükelçi Ahmet Yıldız da tüm siyasi anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp ülkedeki herkesin Bosna-Hersek ekonomisini geliştirmek için çalışması gerektiğini vurguladı.

Ülkedeki siyasi çözümsüzlüklerin ekonomiyi de etkilediğine işaret eden Yıldız, AB ve NATO'ya entegrasyon süreci başladığında yatırım anlamında da bir gelişme yaşanacağını, Bosna-Hersek ekonomisinin de bununla işbirliği yapacak hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Bosna-Hersek genelindeki yatırımlarının artması gerektiğini ifade eden Yıldız, göreve ilk başladığı dönemde Türkiyeli yatırımcıların Bosna-Hersek'e dair bazı çekinceleri olduğunu hatırlatarak, "Ben onlara duyduklarına aldırış etmemeleri ve sadece yollarına devam etmelerini söyledim. Benim burada olmam, yatırımcıların da buraya gelmesi için bir mesaj" dedi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Yıldız ve beraberindeki heyet, Biyelina ziyareti kapsamında bölgedeki iş adamlarıyla da görüşecek.

Muhabir: İvana Despotoviç - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - BİYELİNA

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Ziraat Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title