Haberler

Türkiye'deki Üzüm Üretimi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üzüm üreticisinin sesi olacağını kaydetti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üzüm üreticisinin sesi olacağını kaydetti.

Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak, alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonuna seçildiğini ifade etti.

Türkiye'de, 243 bin üretici tarafından 440 bin hektar alanda ortalama 4 milyon ton yaş üzüm üretimi gerçekleştirildiğini kaydeden Tin, Türkiye'nin kuru üzüm ihracatında dünyada ilk sırada yer aldığını belirtti.

Tin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sektörün sorunlarını derinlemesine inceleyerek çözüm odaklı adımların atılması için biz de üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Üreticilerin örgütlenmede ve pazarlamada yaşadıkları sorunlar başta olmak üzere arazilerin parçalı ve küçük olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntılar, kuraklık ve sulama yetersizliği, girdi maliyetlerinin yüksek olması ile düzenli üretim planlamasının olmaması, başlıca tespit edilen sorunlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte dolu, don ve aşırı yağış gibi tabii afetler de üreticilerin yaşadığı mağduriyeti artırıyor.

Tarım sigortası konusunda üreticilerimizin duyarlılığını artırmak gerekiyor. Kurulan bu araştırma komisyonunun bağcılık sektörünün ve üzüm üretiminin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağı aşikardır. Komisyon üyesi olarak üzüm üreticisinin sesi olacağım."

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title