Haberler

Türkiye'deki Opera ve Bale Potansiyeli Gerçekten Çok Yüksek"

Avustralya'nın önde gelen opera sanatçıları arasında yer alan Ayşe Göknur Shanal, Türkiye'deki opera ve bale potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, "İyi değerlendirilirse Türkiye'deki opera ve balenin dünyada çok daha sesli ve net bir katkısı olacağını düşünüyorum.

MUSTAFA GÜNGÖR - Avustralya'nın önde gelen opera sanatçıları arasında yer alan Ayşe Göknur Shanal, Türkiye'deki opera ve bale potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek, "İyi değerlendirilirse Türkiye'deki opera ve balenin dünyada çok daha sesli ve net bir katkısı olacağını düşünüyorum." dedi.

Shanal, memleketi Mersin'de AA muhabirine, Avustralya'da doğup büyüdüğünü ancak çocukluğunun, ilkokul yıllarının Mersin ve Antalya'da geçtiğini söyledi.

Avustralya'da ve dünyanın pek çok ülkesinde konserler verdiğini aktaran Ayşe Göknur Shanal, Türkiye'de de İzmir ve Mersin'de sanatseverlerle buluştuğunu aktardı.

Shanal, opera alanında Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiğini, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan'ı oldukça başarılı bulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Kendisi Avrupa'da ülkemizi ve bu sanatı çok güzel temsil ediyor. Ben de aynı şekilde kendi kapsamımda öyle yapıyorum. Benim eylül, ekim aylarında İngiltere, İskoçya ve Galler'de turnem olacak. Ben oraya sadece Avustralyalı sanatçı olarak gitmiyorum. Görüntüme bakınca Türklüğüm belli oluyor. Göçmen bir Avustralyalı, Türk asıllı olduğum belli. Ben bu kimliğimden hiçbir zaman kaçınmam. İkisi de benim kimliğim ve seve seve ben halkımızı temsil ediyorum."

Ayşe Göknur Shanal, opera sanatçılarının mikrofon kullanmadıklarına dikkati çekerek, "Biz mikrofon kullanmadan 3-4 bin kişiye 100 enstrümanlı bir orkestrayla salonun öbür ucuna sesimizi yollayabiliyoruz. Bu da seyircide çok güzel bir heyecan yaratıyor." ifadelerini kullandı.

Shanal, halkın tanıdıkça operaya olan ilgisinin daha da arttığını anlatarak, geçen yıl sahne aldığı 16'ncı Mersin Uluslararası Müzik Festivali sırasında da bunu gördüğünü ifade etti.

Verdiği konser sonrası bir izleyiciden "Ben bunu radyoda duysam belki kapatırım ama sizden canlı olarak duyunca o kadar çok hisler yaşadım ki ve tekrar tekrar dinlemek istedim." şeklinde tepki aldığını söyleyen Ayşe Göknur Shanal, "O gün verdiğim 1,5 saatlik konser dinleyenlere yetmedi. Tadını alınca zaten sonrası geliyor. Türkiye'deki opera ve bale potansiyeli gerçekten çok yüksek. İyi değerlendirilirse Türkiye'deki opera ve balenin dünyada çok daha sesli ve net bir katkısı olacağını düşünüyorum. Kapıların daha da açılması gerekiyor." diye konuştu.

Shanal, Türkiye'de daha çok konser vermek istediğini belirterek, müziğin kendilerini çağırdığı yere gitmeye her zaman hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title