Haberler

Türkiye'deki 10 Traktörden Biri Manisa ve Konya'da

Güncelleme:

Türkiye'de en fazla traktör 78 bin 150 ile Manisa ve 77 bin 18 ile Konya'da bulunuyor

Türkiye'deki trafiğe kayıtlı traktör sayısı 2014 sonu itibarıyla 1 milyon 626 bin 938'e ulaşırken, en fazla traktör 78 bin 150 ile Manisa ve 77 bin 18 ile Konya'da bulunuyor

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 Aralık ayına ilişkin Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerinden derlediği bilgiye göre, trafiğe kayıtlı araç sayısı, 2014'te bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,95 artarak 18 milyon 828 bin 721'e yükseldi.

Bu dönemde, traktör sayısı geçen yıla göre 1 milyon 565 bin 817'den 1 milyon 626 bin 938'e çıktı. Traktör sayısında son 10 yıldaki artış ise yaklaşık yüzde 35'e ulaştı.

Trafiğe kayıtlı traktör sayısının illere göre dağılımına bakıldığında Manisa ilk sırada geliyor. 78 bin 150 traktörün bulunduğu bu ili 77 bin 18 ile "hububat ambarı" Konya izliyor. Bu rakamlara göre, ülkedeki 10 traktörden biri Manisa ve Konya'da bulunuyor.

Manisa'da motosiklet hariç 339 bin 891 olan motorlu taşıtların her 5'inden birini de traktörler oluşturuyor.

"Türkiye'yi doyuran il" olarak nitelendirilen Balıkesir, 57 bin 147 traktör sayısıyla bu iki ilin ardından üçüncü sırada geliyor. Balıkesir'i de 56 bin 368 ile İzmir izliyor.

Bu aracın en fazla bulunduğu Manisa, Konya, Balıkesir ve İzmir ise ülkedeki yaklaşık her 6 traktörden birini barındırıyor.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası'nın eski başkanı Nuri Sorman, il genelinde traktörün, meyve ve sebze üretimi, hayvan yetiştiriciliği ile sanayide kullanıldığını söyledi.

Türkiye'nin kurutmalık çekirdeksiz üretiminin yüzde 90'ı, sofralıkta yüzde 52'si ile tütün ve susamda yüzde 28'ini üreten Manisa'da katma değeri yüksek ürünler üretildiğini ve bu durumun da alım gücünü artırdığını belirten Sorman, parsellerin küçük parçalara ayrılmasının da traktör sayısında etkili olduğunu kaydetti.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat ise Balıkesir'in tarım ve hayvancılık kenti olduğunu vurgulayarak, çevresindeki iller kadar ülkenin dört bir yanına üretim yapan Balıkesir'de traktör sayısının giderek arttığını anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Balıkesir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title