Haberler

Türkiye Değerler Ödülleri"

Ensar Vakfı, Değerler Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Türkiye Değerler Ödülleri" törenle verildi.

Ensar Vakfı, Değerler Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Türkiye Değerler Ödülleri" törenle verildi.

Bu yılki teması "sorumluk" olarak belirlenen "Türkiye Değer Ödülleri"nin final programı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu sene beşincisi düzenlenen ödüllerle Türkiye'deki tüm ortaokul ve liselerde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Dilberoğlu, daha önce "adalet", "merhamet", "paylaşmak" temalarıyla ödüller verdiklerini hatırlatarak, bu yıl da "sorumluluk" konusunda öğrencilerin neler hissettiğini, neler yapabildiklerini tüm Türkiye'de duyurmak istediklerini anlattı.

Ödüllerin en önemli özelliğinin, öğrencilerin başvuruları olmadan öğretmenleri aracılığıyla seçilip ödüllendirilmesi olduğuna işaret eden Dilberoğlu "Bu arkadaşlarımızın, bu öğrencilerimizin bu konuda farkındalıklarını, öğretmenlerimiz kendi çalışmaları ve farkındalıklarıyla bize bildirerek, onların bugün ödül almalarına vesile oldular. Bu bizim için daha değerli çünkü birinci elden o öğrenciyle temasta olan öğretmenlerimizin çalışması, burada değerlendirmenin daha sağlıklı olması açısından bize ışık tuttu." değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise gençlere değerleri aktarmanın, kültürel ve medeni mirası nesilden nesle taşıyabilme açısından önemine vurgu yaptı.

Yılmaz, ödüllerin ana teması olan "sorumluluk" kavramının insanla birlikte başladığını aktararak, yeryüzünde akıl ve irade sahibi tek varlık olan insan dışındaki hiçbir varlığın sorumluluk taşımadığını kaydetti.

Sorumluluğun önemine değinen Yılmaz, "Bugün dünyaya baktığımızda, kendine karşı, Allah'a karşı öncelikle ve mahlukata karşı kendini sorumlu hisseden bir nesle daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Allah'a karşı hürmet, itaat ve saygı, mahluka karşı merhamet. Aslında bu bir sorumlulukla başlıyor. Üstat Necip Fazıl'ın bahsettiği, 'kim var' dendiğinde sağına, soluna bakmadan 'ben varım' diyen bir gençlik de burada başlıyor." ifadelerini kullandı.

Ödüller

Törende daha sonra "Değer Ödülü" kategorisinde sorumluluk değeri üzerinden öğretmen ve öğrenciler ödüllerini alırken, "Eser Ödülü" kategorisinde ise sorumluluk değerini hikaye, şiir, kısa film, resim ve karikatür dallarında işleyen ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Sorumluluk kavramı çerçevesinde verilen Türkiye Değer Ödülleri'nde lise dalında birinciliği Zeynep Mutlu ve Öğretmeni Behçet Çiftçi, ortaokul dalında birinciliği Coşkun Kartal ve öğretmeni Sevilay Feray Dalkılıç aldı. İkinciliği ise ortaokul dalında Nuriye Yaşar ve öğretmeni Selim Kafalı, lise dalında Emine Nur Büyüktürk ve öğretmeni Gülçin Berna Yumak elde etti. Değer Ödülleri Türkiye üçüncülüğüne de ortaokul dalında Ömer Abdulaziz Katırsız ve öğretmeni Mehmet Şap Özalaydın, lise dalında Elifnur Karaçöl ve öğretmeni Negahen Çakmak layık görüldü.

"Eser Ödülü" kategorisinde ödüle değer bulunan isimler ise şöyle:

"Ortaokul Değer Ödülleri Hikaye Birincisi Esin Güven, Lise Değer Ödülleri Hikaye Birincisi Hazal Tatar, Ortaokul Değer Ödülleri Şiir Birincisi Binnur Bergal, Lise Değer Ödülleri Şiir Birincisi Sevde Nur Yeşil, Ortaokul Değer Ödülleri Resim Türkiye Birincisi Zeynep Aksoy, Lise Değer Ödülleri Resim Türkiye Birincisi Arzu Kapancı, Ortaokul Değer Ödülleri Karikatür Türkiye Birincisi Levent Tuna Tosun, Lise Değer Ödülleri Karikatür Türkiye Birincisi Şilan Bulgan, Ortaokul Değer Ödülleri Kısa Film Türkiye Birincisi Melis Demirel, Lise Değer Ödülleri Kısa Film Türkiye Birincisi Mehmet Can Ülker."

Kaynak: AA / Güncel

Nazif Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title