Haberler

Türkiye Deaş ile Mücadelede Önemli Bir Müttefik"

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda önemli bir müttefik olduğunu belirtti.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda önemli bir müttefik olduğunu belirtti.

Belçika devlet televizyonu RTBF'ye konuşan Jambon, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye'de ciddi baskı altında olduğunu ifade eden Jambon, yabancı teröristlere ilişkin iki ihtimalin bulunduğunu söyledi.

Jambon, "DEAŞ teröristleri ya sonuna kadar savaş yerinde kalacak ya da geldikleri ülkelere geri dönerek oralarda saldırı düzenleyecek." diye konuştu.

Bu ihtimal karşısında teyakkuzda olduklarını belirten Jambon, "Teröristlerin Avrupa'ya dönüp saldırı düzenlemesinden endişe duyuyoruz." dedi.

"Türkiye DEAŞ ile mücadelede önemli bir müttefik"

Jambon, Avrupa'ya dönen yabancı savaşçıları İnterpol ve Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) vasıtasıyla tespit etme imkanına sahip olduklarını, bunun yanı sıra tüm ülkelerdeki güvenlik güçleriyle irtibat halinde olacaklarını ifade etti.

Bu çerçevede Türkiye'nin önemli katkılarını göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Jambon, "Türkiye'yi eleştirebiliriz ancak Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelede önemli bir ortak olduğunu ve önemli bir rol oynadığını unutmamamız gerekir. Türkiye'de DEAŞ'a bağlı birçok yabancı terörist yakalanıyor ve hapsediliyor." diye konuştu.

"Uzun vadede hedefimiz Flamanya'nın bağımsızlığı"

Aşırı sağcı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) partisinin bakanı Jambon, Katalonya'daki bağımsızlık referandumu hakkında da "Benim kalbim Katalanlarla. Ben Flaman milliyetçisiyim, o yüzden Katalonya'daki durumu iyi anlıyorum." ifadesini kullandı.

Katalonya Özerk Hükümetinin İspanya ile acilen diyalog başlatması gerektiğini söyleyen Jambon, Avrupa Birliği'nin (AB) bu kapsamda arabuluculuk rolü üstlenebileceğini belirtti.

Karar alma süreçlerinde referandum yolunu çok fazla desteklemediklerini ifade eden Jambon, partisinin Belçika'da referandum yapılmasını hiçbir zaman talep etmediğini kaydetti.

Öte yandan Jambon, "Şu anda gündemde olmasa da partimizin uzun vade hedefinde Flamanya'nın bağımsızlığı var." dedi.

Belçika, Fransızca konuşulan Valonya, Flamanca konuşulan Flamanya, her iki dilin konuşulduğu Brüksel ile Almanca konuşulan doğudaki küçük bir bölgeden oluşuyor. Bu bölgeler arasındaki iş birliği eksikliği hatta rekabet ciddi sorunlara yol açarken, halklar da birbirine karşı mesafeli duruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Belçika Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title