Haberler

Türkiye'de Yılda 825 Bin Trafik Kazası Meydana Geliyor

Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, Türkiye'de Yılda 825 Bin Trafik Kazasının Meydana Geldiğini, Kazalar Sonucu Hayatını Kaybedenlerin Önemli Bir Kısmının 0-14 Yaş Grubu Çocuklar Olduğunu Dile Getirdi.

Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, Türkiye'de yılda 825 bin trafik kazasının meydana geldiğini, kazalar sonucu hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının 0-14 yaş grubu çocuklar olduğunu dile getirdi.

Trafik Haftası münasebetiyle düzenlenen 'Trafik ve Yol Güvenliği' semineri nakliyeciler garajı içersinde bulunan kafeteryada yapıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, kamyon şoförlerine trafik kurallarına uymaları konusunda daha hassas olmaya davet ederken, şoför esnafının sıkıntılarını dinledi. Türkiye'de yılda 825 bin trafik kazasının meydana geldiğini ifade eden Memiş, "Bu kazaların 718 bini maddi hasarlı iken geri kalanı ölümlüdür. Her yıl trafikte 10 bin insanımızı kaybetmekteyiz. Trafik kazaları, birçok insanın ölümüne sebep oluyor. Yılda 188 bin kişi yaralanıyor ve bunların yüzde 15'i geçici, yüzde 5'i kalıcı sakatlıklarla hayatını devam ettirmek zorunda kalıyor. Her yıl bir ilçemizi trafik kazaları sonucu haritadan siliyoruz. Karayolları taşımacılığı bu ülkedeki taşımacılığın yüzde 90'ını oluşturmaktadır. Her biriniz bu yollardan ekmek yiyorsunuz. Trafik kurallarına biraz daha saygılı olalım" dedi.

Trafikte hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının 0-14 yaş grubu çocuklar olduğunu belirten Memiş, "Ebeveynler bilinçli olursa çocuklarımızı ve yarınlarımızı kurtarabiliriz. Ankara'da baro avukatları için verilen bir konferansta, bayan avukatlar trafikte taciz edilmekten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu rahatsızlık üzerine Türkiye'nin her tarafından 732 kadınla bir anket yaptık. Sonuç, Türkiye'de bayan sürücüler taciz ediliyor. Biz yetişkin bireyler olarak trafik kültürüne katkıda bulunmalıyız. Bu konuya kamyon şoförleri olarak hassasiyet göstermenizi ve bu tacizlerde bulunan arkadaşları uyarmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Şoförlerin de sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda konuşan Marmara Nakliyeciler Garajı Genel Müdürü Zeynel Koçel, "Projelerimizi gerçekleştirebilirsek Türkiye'ye örnek oluruz. Bu projeler içinde önce sizin sosyal güvenceleriniz yer almakta. Burayı bir eğitim merkezi haline getirip sizlerle beraber kamyoncu kimliğinden çıkıp esnaf olacağız. Sizler kamyoncu değil, esnafsınız. İlk önce bunun bilincinde olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Gebze İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli'nin de hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısına çok sayıda kamyon şoförü katıldı.

(MEA-OMR-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title