Haberler

'' Türkiye'de Ve Ortadoğu'da Barış Mitingi''... - Miting, 3 Eylülde Çağlayan Meydanı'nda Yapılacak

Dünya Barış Günü Miting Tertip Komitesi Başkanı Nizamettin Öztürk, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından 3 Eylülde Çağlayan Meydanı'nda düzenlenecek ''Türkiye'de ve Orta Doğu'da Barış, Halklara Özgürlük Mitingi''ne katılma çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Doğan Erbaş, çok sayıda sivil toplum kuruluşuyla birlikte 3 Eylül 2006 Pazar günü Çağlayan Meydanı'nda bir miting düzenleyeceklerini belirterek, her sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünen insanlar olarak bir araya geldiklerini anlattı.

Mitingi düzenleyen STK'lar ve siyasi partiler adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Öztürk, Orta Doğu'nun ateş, kan, öfke ve direniş içinde olduğunu, emperyalist odakların bölge halkına pervasızca saldırdığını ifade etti. Tüm dünyanın gözü önünde uygulanan vahşetin görünmez kılınmaya ve katliamların terörizme karşıymış gibi gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Öztürk, İsrail-Lübnan arasında dünya halklarının baskısıyla alınabilen ateşkes kararının da Lübnan halkının taleplerini karşılamadığını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title