Haberler

Türkiye'de Üretilen Nutella, Türk Fındığına Alternatif Arıyor

Güncelleme:

Manisa'da tesisleri bulunan Nutella ve Kinder'in başkanı Francesco Paolo Fulci, Türkiye'deki fındıklara bağımlı kalmayacaklarını Güney Afrika'da fındık ektiklerini söyledi.

İtalyan devi Ferrero, dünya genelindeki 20 fabrikasından birini, 300 milyon liralık yatırımla 2013 yılında Manisa'da açtı. Türkiye'deki yıllık cirosu 1.2, dünyada ise 10 milyar euroya ulaşmış olan Ferrero, tüm rakiplerini geride bırakacak bir hamle yaparak, geçen yıl Türkiye'nin en büyük fındık ihracatçısı olan Oltan Gıda'yı satın aldı.

"TÜRK FINDIĞINA BAĞIMLI KALMAYACAĞIZ"

Halihazırda burada Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi'ni üreten şirket, tüm fabrikalarında kullandığı fındığın yüzde 80'ini ise Türkiye'den sağlıyordu. Ancak Ferrero Başkanı Francesco Paolo Fulci'nin, Milano'daki bir etkinlikte Türk gazetecilere yaptığı açıklama, alanında dünyanın en büyük üreticilerinden olan şirketin, artık Türk fındığına bağımlı kalmayacağını ortaya koydu.

"TÜRK FINDIĞI İÇİN ENDİŞELİYİZ"

"Türkiye'deki yatırımlarımız iyi gidiyor. Manisa'da bir fabrika açtık. Yeni ürünler de üretmeye başlayacağız orada" diyen Fulci, "Ancak Türk fındıkları için endişeleniyoruz, çünkü fındık bizim temel malzememiz. Bu nedenle, Türk fındığının kalitesi ve üretimini artırmak için daha fazla sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyoruz." diye ekledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nutella Türkiye Kinder Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (70)

Renos:

Torku yeyin arkadaşlar. Hem Türk malı hemde lezzetli.

34
5
yanıtYanıtla
göktürkMobil-ANDROID:

bundan sonra lazlar başını alır işte oh ne güzel. sen allahın verdiği fındığı kilosu 50 tl ye sat anadoluda çifçi mahsulünü 1 tl ye satamasın. inşallah hepinizde batarsınız hamsi beyinliler

6
24
yanıtYanıtla
01den81e:

yıllarca fındığın kilosunu üreticilerden 1 tl ile 3 tl arasında alıp 40 -50 liraya sattılar. o zamanda yediğin çikolatanın fiyatı aynıydı şimdide aynı neredeyse. çiftçi kazanacak üretici kazanacak ki ülkede sıcak para olsun. paramız Türkiyemizde kalsın. simdi üretici 10 liraya satıyor şirketler 65-80 lira arasında. yabancı yatırımcı türkiyeye gelsin tabiki. ama para kazansın para basmasın. Sana gelince iyi araştırma yap sonra yorum yaz. bunu bulup boş boş yorum yapma fazla da hamsi yeme.

yanıt6
yanıt2
Lezzet:

Torkuyu denemenizi tavsiye ederim nutelladan çok daha iyi yurdun malı.

20
2
yanıtYanıtla
FundukciMobil-ANDROID:

Sen bizum funduğumuzi almazsan bizda yerli fındık alandan aluruk sürme çikolatayı uyanuk seni.....

15
2
yanıtYanıtla
Mardinli:

Hayber kalelerine sığınan yahudiler yiyecek ve içecek stokları ile peygamber efendimizin gitmesini bekliyordu.  Hayber kaleleri sağlam, yüksek bir yerdeydi.  Ok atsan sana geri dönüyordu.  Taş atsan yetişmiyordu.  Bağırsan sesin yetişmezdi.  Hayber yıkılmıyordu.  Hayber fethedilmiyordu.  Günlerce bekledi islam ordusu.  Ama yahudiler kalelerden çıkmıyordu.  Müslümanların stoğu tükenmek üzere, moralleri bitmek üzereydi.  Günlerce beklediler. Ama nafile!  Bu uzun bekleyişten sonra peygamber efendimiz bir strateji geliştirdi.  Hurma ağaçları kesilecekti.  Hayber Yahudilerinin ekonomisi birer birer kesilecekti.  Servetleri devrilecekti.  Gelecekleri köklerinden kazınacaktı.  Zira yahudi için para, servet, zenginlik herşeydi.  Ağaçlar kesildikçe yahudiler kahroluyordu.  Ağaçlar kesildikten sonra burada kalmanın da bir anlamı kalmayacaktı.  Anlaşma yoluna gittiler ve taşıyabilecekleri kadar yükle Yahudilerin başkenti Hayberi terk edeceklerdi. Sen de Hayber savaşına katılmak istiyorsan bir ağaç da sen kes! Sen de bugün sövsen sesin yahudiye ulaşmaz!  Taş atsan İsraile ulaşmaz! Ok atsan telavive yetişmez.  Ama sen de peygamber efendimizin stratejisini yapabilirsin!  Al eline baltayı kes Yahudilerin ağaçlarını!  Nasıl mı? Evine giren her yahudi malı bir ağaçtır.  Kullandığın her yahudi malı deterjan bir ağaçtır.  İçtiğin her kola bir ağaçtır.  İçtiğin her yahudi malı sular bir ağaçtır.  Kolalar, pepsiler, fantalar, damlalar, hacı şakirler, ariel matikler, Algidalar, Max, Danoneler birer ağaçtır. Hayber savaşına katılmak istiyor musun?  Öyleyse al eline boykot baltasını kes Yahudilerin ağaçlarını! Kim zerre kadar bir iyilik yaparsa mutlaka karşılığını bulur, diyor Rabbimiz!

11
4
yanıtYanıtla
NU TELLA:

İSRAİLİ BETER OLSUNAMA NUTELLAMA KARIŞMAYIN

yanıt0
yanıt3
mehmetMobil-ANDROID:

biz nasıl olsa kalitesiz ürün yemeye alışmışız.fındığın kilosu kaç para sahi,alabiliyormusun.

14
0
yanıtYanıtla
Öğretim ÜyesiMobil-IOS:

Defolun gidin o zaman!!! Hem buranın ekmeğini ye hemde afrikadan fındık ithal et!!!

9
4
yanıtYanıtla
yahudinin korkusu:

Turkuyenin torkusuuu

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title