Haberler

Türkiye'de kahve sektörü büyümeyi sürdürüyor!

Güncelleme:

Uluslararası Kahve Organizasyonu'nun istatistiklerine göre Türkiye'de kahve tüketimi ortalama %15,6 oranında artış gösteriyor.

Türkiye'de 2012-2013 döneminde kişi başına 595 gram olan kahve tüketimi, 2015-2016'da 920 grama ulaştı.

Euromonitor tarafından 2013 yılında yapılan bir başka araştırmaya göre dünyada en çok kahve tüketen ülke Finlandiya. Finladiya'da kişi başına yıllık kahve tüketimi 9.6 kilogram olurken günlük kahve tüketimi de 2,64 bardak olarak gerçekleşti. İlk sıradaki Finlandiya'yı Norveç, Hollanda, Slovenya, Avusturya, Sırbistan, Danimarka, Almanya, Belçika ve Brezilya takip ediyor.

TÜRKİYE'DE KAHVE PAZARI BÜYÜYOR

Türkiye, en çok kahve tüketen ülkeler sıralamasında ilk 10'da yer almasa da yıldan yıla artan kahve tüketimi ile yükselişini sürdürüyor. Türkiye'de yüzlerce yıldır günlük hayatın ve kültürün vazgeçilmez bir öğesi olan kahvenin son yıllarda marka yatırımı ve şubeleşme atağı ile hem tüketimi hem de pazar payı yükseliyor. Uluslararası kahve zincirlerinin Türkiye'ye yönelik yatırımları ve şubeleşme çalışmaları artıyor.

Türkiye'de 14 farklı ilde 60'dan fazla şubeye ulaşan ve dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olan Caribou Coffee, istikrarlı büyümesini 2017 yılında da sürdürmek istiyor. ABD'de, 1992'de kurulan ve dünya çapında 500'den fazla şubesi bulunan marka, 2018'e kadar %20 büyüme hedefliyor.

TÜRK HALKI YENİ KAHVE TÜRLERİNE İLGİ GÖSTERİYOR

Türkiye'de kahve tüketiminde büyük bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Caribou Coffee Ülke Müdürü Ayhan Kap, "Kahve, yüzlerce yıldan bu yana Türkiye'de günlük hayatın ve kültürün vazgeçilmez bir parçası olarak kendine yer buluyor. Geçmiş zamanlarda kahve ile bağını sadece Türk kahvesi ile sınırlı tutan Türk halkı, son yıllarda yeni kahve türlerine ve kahve dükkânlarına daha fazla ilgi gösteriyor. Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kahve kültürü önemli bir gelişme kaydetti. Kahve tutkunları farklı şekilde hazırlanmış kahve çeşitlerini denemekten keyif alıyor. Türkiye'de kahve sektörünün genç nüfusun tüketim alışkanlıkları ile şekillendiğini ve geliştiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki kahve pazarına olan ilginin artmaya devam edeceğini ve sektörün daha fazla büyüyeceğini öngörüyoruz."

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Caribou Coffee Finlandiya Türkiye Norveç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title