Haberler

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜSÜN REKLAM SEKTÖRÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ VE REKLAMIN GELECEĞİNE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER

ilandır
Güncelleme:

Dünya yüzyıllar boyunca tarihin akışını değiştiren olaylara sahne olmuştur. Covid 19 virüsünün de tarihin akışını değiştirecek güçte etkileri olacağı öngörülmektedir.

Çin'de başlayan ve tüm dünyaya bir anda hızla yayılan bu pandeminin sağlıktan, siyasete, iletişimden pazarlamaya vereklam sektörüne çok sayıda alana yansıması şu anda gözlemlenmektedir. Bu beklenmedik durumun yarattığı kaos, pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yaşanmaktadır.

Yapılan araştırmada konu ile ilgili akademik çalışmanın yok denecek kadar az olması, sektörel düzeydeki araştırmaların ise daha fazla olması durumu ile karşılaşılmıştır. Bu bağlamda "Türkiye'de Korona'nın Reklam Sektörü Üzerindeki Etkileri ve Reklamın Geleceğine İlişkin Öngörüler" başlıklı bu araştırmanın mevcut durumu bilimsel bir ifade ile aktaracak olması sebebiyle sonraki çalışmalara ışık tutacağı düşünülmektedir. Söz konusu araştırma ile Türkiye'de reklam veren, reklam ajansı ve tüketici cephesinde Covid 19'un yarattığı etkileri saptamak ve reklam sektörünün geleceğine ilişkin öngörülerde bulunmak amaçlanmıştır. Bu bağlamda araştırmada öncelikle sektörel raporlar, araştırmalar ve akademik çalışmalar taranmış, ardından çevrim içi anket yöntemiyle Türkiye'deki 356 katılımcının reklam sektörüne yönelik görüşleri elde edilmiştir. Çalışmanın sonucunda dünyada olduğu gibi Covid 19'dan Türkiye'de reklam sektörünün reklam yatırımları, mecra tercihleri, reklam içerikleri, reklam ajansı iş modelleri gibi konularda etkilendiği; reklam sektöründeki tüm çevrelerin gelecekte olası krizlere karşı "insan ve sosyal fayda" odaklı sürdürebilirlik temeline dayalı stratejik bir iş ve iletişim planına şimdiden kendilerini hazırlamaları gerektiği bulgusuna ulaşılmıştır.

Hazırlayan: Prof. Dr. Gülay Öztürk

Bölümü: İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü

Başvuru Yapılan Proje Türü: YAPKO Covid-19 Süreci Analiz Raporları

Proje Süresi: 15 gün

Teslim Tarihi: 8 Haziran 2020

Çin Halk Cumhuriyeti Koronavirüs Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title