Haberler

Türkiye'de Bizans Çalışmaları" Konferansı

"Türkiye'de Bizans Çalışmaları: Yeni Araştırmalar, Farklı Eğilimler" konferansı, Boğaziçi Üniversitesinde yapıldı.

" Türkiye'de Bizans Çalışmaları: Yeni Araştırmalar, Farklı Eğilimler" konferansı, Boğaziçi Üniversitesinde yapıldı.

Türkiye'de ve dünyada Bizans uygarlığıyla ilgili çalışmaların gelişimine katkıda bulunmak ve araştırmalar için platform işlevi görmek amacıyla kurulan Boğaziçi Üniversitesi Bizans Çalışmaları Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen konferans, Rektörlük Konferans Salonunda düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Bizans Çalışmaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevra Necipoğlu, merkez olarak Bizans üzerine ilk kez bu büyüklükte bir konferans düzenlediklerini söyledi.

Konferansta tebliğ sunmak için araştırmalarını Türkiye'de Bizans tarihi, sanatı ve arkeolojisi üzerine yürütenlerin davet edildiğini kaydeden Necipoğlu, "İkincil, dolaylı değil, gerçekten orijinal çalışmalar yapan kişileri bir araya getiren bir konferans. Türkiye'nin 19 ilinden, 34 üniversiteden ve yurt dışından araştırmacılar var. Gelenleri biz de tanımıyoruz. Konferansın seçici komitesi, gelen özetlerden bu kişileri kabul etti. Böyle bir ortamda bir araya gelmek, tanışmak, araştırmacıların Bizans üzerine ne gibi çalışmalar yaptığını öğrenmek çok çok önemli" diye konuştu.

Necipoğlu, merkezin kısa bir süre önce açıldığını belirterek, konferansların yanı sıra, Bizans üzerine eğitim seminerleri, Bizans Yunancası okumaya yönelik kısa dönemli kurslar düzenleyeceklerini anlattı. Nevra Necipoğlu, master ve doktora öğrencilerini Bizans üzerine araştırma yapmaya teşvik etmeyi ve Bizans araştırmacılarına destek vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Konferansın ilk bölümünde "Bizans dönemi arkeolojisinde yöntem" ve "Kentten taşraya arkeolojik gözlemler" konuları ele alındı.

Konferans, Türkiye'de Bizans tarihi, sanatı, mimarisi ve arkeolojisi üzerine özgün çalışmalar yapan araştırmacılar için bir diyalog ortamı sağlamayı, farklı eğilim ve bakış açılarını paylaşmayı ve yeni metodolojik yaklaşımları teşvik etmeyi amaçlıyor. Konferans, iki gün sürecek.

Konferansa, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Gülay Barbarosoğlu ile öğretim üyeleri, Bizans üzerine çalışma yapan araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title