Haberler

Türkiye'de Bir İlk : Deprem Hastanesi

İstanbul İl Özel İdaresi'nin aktardığı kaynakla Haydarpaşa Numune Hastanesi bahçesinde 2 bin 115 metrekare alana yapılan Türkiye'nin ilk deprem hastanesi, hizmete hazır.

Türkiye'nin ilk deprem hastanesi denizyolu ulaşımına 300, demiryolu ulaşımına 350 metre uzaklıkta olması ve terasına yapılan helikopter pisti ile hava yolu ulaşımının da sağlanabilecek olması ile stratejik bir noktaya koşullandırıldı. Bütün bu özellikleri ile afet sırasında, sağlık hizmetlerinin yanı sıra bir Afet Koordinasyon Merkezi olarak da kullanabilecek olan Türkiye'nin ilk Deprem Hastanesi, diğer zamanlarda ise poliklinik olarak hizmet verecek.

110 poliklinik odası bulunan Deprem Hastanesi'nde ayrıca 4 acil ameliyathanesi, 13 yataklı yoğun bakım ünitesi, 6 yataklı yanık ünitesi, 15 yataklı hemodiyaliz ünitesi, kan bankası, radyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji ünitesi bulunuyor. 200 tonluk su deposu ve 100 tonluk yakıt deposuna sahip hastane, kesintisiz güç kaynağı ve 20 dış, 250 iç hat olmak üzere geniş kapasiteli bir telefon santraliyle donatıldı.

Deprem Hastanesi'nin diğer bir donanımı ise "demontabl" denilen özel bir sisteme sahip olması. Bu sistem sayesinde, acil bir durumda hastanenin iç duvarları 2 saat içerisinde sökülebiliyor ve geniş koğuşlar sayesinde 360 yataklı hastane haline gelebiliyor.

Deprem Hastanesi ile ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, "360 yataklı hastanede her yer hastaların yatmasına olanak verecek şekilde tasarlandı. Odalarda ve koridorlarda hasta yatak başlıkları için yerler var. Deprem anında buraya getirilen seyyar yataklar bu yerlere yerleştirilebilecek. Hastanenin helikopter pisti de mevcut. Deprem Hastane'miz diğer zamanlarda ise poliklinik olarak hizmet verecek" dedi.

(İST-RA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title