Haberler

Türkiye'de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler" Paneli

AÇEV tarafından İzmir'de düzenlenen "Türkiye'de Baba Olmak: Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler" panelinde, toplumsal eşitliğin sağlanması için yapılması gerekenler değerlendirildi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından İzmir'de düzenlenen " Türkiye'de Baba Olmak:  Cinsiyet Eşitliğinde Sorumluluklar, Haklar ve Çözümler" panelinde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yapılması gerekenler değerlendirildi.

Swissotel Büyük Efes Kongre Merkezi'nde AÇEV'in yürüttüğü "Şiddetsiz Aileler için Baba Eğitimleri" projesi kapsamında düzenlenen panelin açılışında konuşan AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın,  Türkiye'de cinsiyet eşitliğini sağlamak için atılması gereken çok sayıda adımın olduğunu belirterek, bu adımlardan en önemlisinin erkeklerde farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini dönüştürülmesi için sadece kadınların bilinçlendirilmesini yeterli görmediğini ifade eden Yalçın, "Bugün cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin özellikle de babaların yer alabileceğini, yer alması gerektiğini konuşmak üzere toplandık" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan panelde, 3 oturumda "Erkeklik Kültürü ve Babalık", "Baba Eğitilmlerinden Deneyimler" ve "Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanmasında Babalık ve Erkeklik Rolleri" konuları ele alındı.

Panel, kamu kuruluşları, üniversiteler, sivi toplum örgütleri, iş dünyası ve meslek odalarından temsilcileri bir araya getirdi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Swissotel Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title